Izvor: RTS, 07.Maj.2022, 11:22

Generalna proba Parade pobede u Moskvi, u stroju i učesnici rata u Ukrajini

U Moskvi je održana generalna proba Parade pobede posvećene 77. godišnjici okončanja Drugog svetskog rata koji Rusi obeležavaju kao Dan pobede u Velikom otadžbinskom ratu 9. maja.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u probi učestvovalo 11.000 vojnika, 131 jedinica savremene vojne tehnike, kao i 77 aviona i helikoptera.

"Crvenim trgom u vojnim vozilima prošla je i paradna jedinica učesnika vojne specijalne  operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Ukrajini", saopštio spiker tokom prolaska mehanizovane kolone.

Takođe, osam aviona MiG-29SMT napravilo je u vazduhu slovo Z, koje ruske snage u Ukrajini koriste kao znak raspoznavanja. To slovo je za Moskvu postalo jedan od simbola intervencije protiv Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELA GENERALNA PROBA VOJNE PARADE U MOSKVI: Ovo su prvi snimci sa svečanosti - prikazana najsavremenija oprema (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2022

Takođe, osam aviona MiG-29SMT napravilo je u vazduhu slovo Z...U Moskvi je danas održana generalna proba Parade pobede posvećene 77. godišnjici Pobede u Velikom otadžbinskom ratu, koja će biti održana 9. maja...Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u probi učestvovalo 11.000 vojnika,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.