Izvor: Blic, 15.Jan.2017, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom: SAD su naš najveći konkurent na tržištu gasa

Ruska kompanija Gasprom očekuje da će joj Sjedinjene Američke Države biti ozbiljna konkurencija na gasnom tržištu u budućnosti, izjavio je zamenik generalnog direktora Gasproma Valerij Golubev.

SAD bi, kako je rekao, mogle povećati domaću proizvodnju gasa nakon dolaska na vlast nove administracije predsednika Donalda Trampa, prenosi ruska agencija Tas s.

"Konkurencija može biti jaka. U budućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vidimo najvećeg konkurenta prvenstveno u SAD. Ne znamo koje će korake nova američka administracija preduzeti, ali sudeći po dosadašnjim izjavama, veoma je moguće da će pokušati da poveća proizvodnju na sopstvenoj teritoriji", kazao je Golubev.

On je dodao da se to odnosi i na prirodni i na gas iz škriljaca.

Kako je rekao, Gasprom očekuje da će u budućnosti doći do skoka potrošnje gasa u Evropi za 150 milijardi kubnih metara, za šta se, po njegovim rečima, Gasprom već priprema, naročito putem izgradnje novih gasovoda.

Gasprom je prošle godine isporučio rekordnih 179,3 milijarde kubnih metara gasa Evropi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruse plaši sledeći potez SAD: Po najavama...

Izvor: B92, 15.Jan.2017

Ruska kompanija Gasprom očekuje da će joj Sjedinjene Američke Države biti ozbiljna konkurencija na gasnom tržištu u budućnosti.

Nastavak na B92...

Gasprom: SAD su naš najveći konkurent na tržištu gasa

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2017

Ruska kompanija Gasprom očekuje da će joj Sjedinjene Američke Države biti ozbiljna konkurencija na gasnom tržištu u budućnosti, izjavio je zamenik generalnog direktora Gasproma Valerij Golubev...SAD bi, kako je rekao, mogle povećati domaću proizvodnju gasa nakon dolaska na vlast nove administracije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.