Fejsbuk konkuriše Guglu za najpoželjniji radni prostor

Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" konkuriše "Guglu" za najpoželjniji radni prostor

Radne prostorije "Gugla" odavno su ušle u legendu sa opuštenom atmosferom, sobama za igre, obiljem hrane na svakom koraku, tolerancijom prema kućnim ljubimcima i slično, ali u trku za najpoželjniji radni prostor uključio se i drugi internet gigant - "Fejsbuk".

Tako će oko 700 zaposlenih ubuduće radno vreme provoditi u novoj zgradi u Palo Altu, površine 14.000 kvadratnih metara, čiji su unutrašnji prostor osmislili upravo oni koji će u njemu provoditi najviše vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - sami zaposleni.

Na svakom koraku nalaze se prostorije za druženje, a kuhinja i kafić nastavljaju već uhodanu "Fejsbukovu" tradiciju dostupnosti gurmanskih obroka za zaposlene, u svako doba dana, piše Jutarnji list.

Lakše ukidanje naloga

Društvena mreža "Fejsbuk" trenutno testira na nekoliko korisnika opciju koja omogućava mnogo lakše ukidanje naloga na toj mreži, preneli su francuski elektronski mediji. Radi se o novoj funkciji koja bi trebalo da omogući da se izbegne dugačak i dosadan postojeći proces ukidanja naloga, koji sada traje 14 dana i veoma je komplikovan. Međutim, nisu naveli kada planiraju da generalizuju tu funkciju. Broj korisnika ove društvene mreže dostigao je 500 miliona, prenosi Tanjug.

Svuda se nalaze i mikrokuhinje sa pićima i grickalicama. Brojni zidovi namerno su ostavljeni prazni da bi ih zaposleni sami ulepšali natpisima i crtežima, a svaki komad nameštaja slobodno se može premeštati.

Za zabavu postoji sto za stoni tenis, a izvan radnih prostorija košarkaško igralište, i cela zgrada odgovara ekološkim standardima.

"Guglove" prostorije širom sveta predstavljaju potpunu suprotnost ovako uglađenom i brižljivo osmišljenom "Fejsbukovom" konceptu.

Krajnje nekonvencionalan poslovni stil "Gugla" proizlazi iz filozofije da "sve može da prođe", pa tako svuda postoje tobogani, akvarijumi za odmor i opuštanje, sobe sa obiljem starih igrica iz lunaparkova, kapsule za sastanke u obliku igloa i žičara, besplatna hrane, vatrogasne šipke za spuštanje na sprat ispod.

A ako inženjeri ne žele da se odmaraju igrajući igrice, stoni tenis ili stoni fudbal, a ne žele da se opuste ni u biblioteci, onda im je na raspolaganju akvarijum, gde mogu da legnu u kadu napunjenu crvenom penom i gledaju ribice, prenosi list.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.