Evro gotovo dostigao paritet sa švajcarskim frankom

Izvor: Blic, 09.Avg.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro gotovo dostigao paritet sa švajcarskim frankom

ŽENEVA - Evro je danas zabeležio rekordno nisku vrednost prema švajcarskom franku, pa je valuta 17 zemalja evrozone gotovo dostigla paritet sa švajcarskom valutom i vredela 1,0479 franaka.

I američki dolar dostigao je rekordno nisku vrednost u odnosu na švajcarsku valutu i vredeo je 0,7362 franaka.

Švajcarska vlada upozorila je u više navrata da je franak precenjen i da je potrebno preduzeti mere kako to ne bi ugrozilo izvoz.

Nacionalna banka Švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle sedmice je smanjila referentnu kamatnu stopu, ali ta mera, za sada, nije dala očekivane rezultate.

Povezane vesti: "Crni ponedeljak" na svetskim berzama Kinezi veruju u evro uprkos krizi Šoškić: Povećanje učešća oboriće kamate Grčka: Kolaps na prelazima Evzoni i Dojran, prolaz samo preko Bugarske Irskim bankama potrebno 24 milijarde evra dokapitalizacije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evro gotovo dostigao paritet sa švajcarskim frankom

Izvor: EMportal, 09.Avg.2011

Evro je danas zabeležio rekordno nisku vrednost prema švajcarskom franku, pa je valuta 17 zemalja evrozone gotovo dostigla paritet sa švajcarskom valutom i vredela 1,0479 franaka.

Nastavak na EMportal...

Evro praktično jednak "švajcarcu"

Izvor: Mondo, 09.Avg.2011

Evro je danas zabeležio rekordno nisku vrednost prema švajcarskom franku, pa valuta 17 zemalja evrozone vredi koliko i 1,05 franaka.

Nastavak na Mondo...

Evro jednak sa švajcarskim frankom

Izvor: B92, 10.Avg.2011, 00:35

Ženeva -- Evro je zabeležio rekordno nisku vrednost prema švajcarskom franku, pa je valuta 17 zemalja evrozone vredela 1,0479 franaka...I američki dolar dostigao je rekordno nisku vrednost u odnosu na švajcarsku valutu i vredeo je 0,7362 franaka...Švajcarska vlada upozorila je u više navrata da...

Nastavak na B92...

Švajcarska banka obara kurs franka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2011

Švajcarska Nacionalna Bnaka (SNB) objavila je danas da ubacuje nove sume švajcarskih franaka na tržište da bi suzbila "ogromnu precenjenost" franka u odnosu na dolar i evro. Centralna banka kaže da to postičhi podizanjem dozvoljenih prekoračnja kreditnih linija u komercijalnom bankama na 120...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.