Bajden opet pao, oglasila se Bela kuća

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 10:59

Bajden opet pao, oglasila se Bela kuća

Američki predsednik Džozef Bajden je dobro nakon što se sapleo i pao na događaju u američkoj državi Kolorado, rekli su danas zvaničnici Bele kuće.

"Na bini je bila vreća peska dok se predsednik rukovao", napisao je direktor komunikacija Bele kuće, Ben La Bolt na Tviteru, navodeći da je Bajden dobro.

Pres sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da se Bajden ukrcao u avion pri povratku iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kolorada sa "velikim osmehom", iako je jedan reporter primetio da nije bilo postavljanja novinarskih pitanja pre leta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, koji je favorit republikanaca na izborima za Belu kuću 2024. godine, reagovao je na incident sa predizbornog događaja u američkoj državi Ajovi, izjavom da je "cela stvar luda".

"Nadam se da nije povređen", rekao je Tramp (76) koji se često podsmevao Bajdenovim godinama. Tramp je naveo da se mora biti oprezan, čak i ako se mora spustiti niz rampu, očigledno misleći na svoj oprezan odlazak sa bine koji je dospeo na naslovne strane 2020. godine.

Tramp je tada rekao da je rampa na američkoj vojnoj akademiji u Vest Pointu u Njujorku bila klizava i odbacio je izveštavanje medija o njegovom zdravlju kao lažne vesti. Guverner Floride, Ron Desantis, još jedan kandidat za republikansku nominaciju 2024, takođe je reagovao na Bajdenov pad tokom predizbornog događaja u američkoj državi Nju Hempšir, navodeći da Bajdenu želi brz oporavak od svih povreda koje je možda zadobio.

"Ali, takođe želimo SAD brz oporavak od povreda koje su zadobile zbog Džoa Bajdena i njegove politike", rekao je Desantis.

Poslednji zdravstveni pregled Bajdena obavljen je u februaru, a lekar Bele kuće Kevin O'Konor napisao je da je predsednik sposoban za obavljanje dužnosti i da u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja.

O'Konor je tada naveo da Bajden hoda "ukočenim hodom", uglavnom uzrokovanim habanjem kičme i oštećenjem nerava na stopalima. Bajden nije prvi vrhovni komandant SAD koji je izgubio oslonac pred kamerama.

Predsednik Barak Obama se spotakao dok se peo uz stepenice na događaju 2012. godine, dok je predsednik Džerald Ford pao niz stepenice predsedničkog aviona Er fors van 1975. godine. Bajden se u četvrtak sapleo o vreću sa peskom dok je delio diplome na ceremoniji dodele diploma za Vazduhoplovnu akademiju SAD. Bajdenu, koji je sa 80 godina najstariji predsednik u istoriji SAD, pomogli su da ustane i izgledalo je da je nepovređen nakon pada.

"Uvalio sam se u vreće peska!", našalio se Bajden sa novinarima dok se vraćao u Belu kuću.

Bajden je stajao oko sat i po da bi se rukovao sa svakim od 921 diplomiranog kadeta.

Na snimku se vidi kako Bajden pokazuje na jednu od dve vreće peska koje su korišćene za podupiranje telepromptera dok su mu zvaničnik vazduhoplovstva i dva člana tajne službe pomagali da ustane. Na snimku se zatim vidi kako se Bajden vraća do svog sedišta bez pomoći i kasnije džogira kada se ceremonija završila. Kritičari navode da je Bajden prestar da bi se kandidovao za drugi predsednički mandat.

Nedavne ankete pokazuju da je većina američkih glasača zabrinuta zbog Bajdenovih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BAJDEN JE DOBRO..." Bela kuća se oglasila nakon novog pada lidera SAD - evo kako je Tramp prokomentarisao NOVI GAF (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023

Pres sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da se Bajden ukrcao u avion pri povratku iz Kolorada sa "velikim osmehom"...Američki predsednik Džozef Bajden je dobro nakon što se sapleo i pao na događaju u američkoj državi Kolorado, rekli su danas zvaničnici Bele kuće...- Na bini je bila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.