Austrijanci ne veruju u evro

Izvor: B92, 09.Jul.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanci ne veruju u evro

Beč -- I pored svih mera za stabilizaciju, tek svaki drugi Austrijanac veruje da će za deset godina plaćati evrom, pokazuje najnovije istraživanje instituta "Market".

Samo 11 odsto Austrijanaca je reklo da ima lično veliko poverenje u evro, 33 je kazalo da ima "još neko" poverenje, dok 36 odsto tvrdi da gotovo nema, a 20 odsto da uopšte nema poverenje u zajedničku evrospku valutu.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da Austrijanci, nakon što su još pre šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenili prednosti evra da snažnije zemlje u monetarnoj uniji pomažu slabije, menjaju stav i sada manje cene obavezu pomoći zemljama u krizi.

Čak 78 odsto njih u pomoći slabim zemljama evro-zone vidi negativne strane evra.

Kada je reč o pozitivnim stranama evra Austrijanci ponajviše smatraju najvećom prednošću što mogu putovati bez zamene novca.Upitani šta misle da li će za deset godina još plaćati evrom čak 48 odsto je kazalo da ne veruje da će postojati zajednička evropska valuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijanci ne vjeruju u evro

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2012

BEČ, I pored svih mjera za stabilizaciju, tek svaki drugi Austrijanac vjeruje da će za deset godina plaćati evrom, pokazuje najnovije istraživanje instituta „Market“. Samo 11 odsto Austrijanaca je reklo ..

Nastavak na Capital.ba...

Austrijanci evru ne veruju

Izvor: Kamatica.com, 09.Jul.2012

I pored svih mera za stabilizaciju, tek svaki drugi Austrijanac veruje da će za deset godina još plaćati evrom, pokazuje najnovije istraživanje instituta Market. Samo 11 odsto Austrijanaca je reklo da ima lično veliko poverenje u evro, 33 je kazalo da ima „još neko“ poverenje, dok 36 odsto...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.