Biće novca za subvencionisane stambene kredite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće novca za subvencionisane stambene kredite

BEOGRAD -

Isplata odobrenih subvencionisanih stambenih kredita građanima za njihove stanove, koja je kasnila, može se očekivati već od ponedeljka, rekao je danas ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić.

"Oko 320 miliona dinara je spremno, a subvencionisanje novi krediti će se nastaviti posle rebalansa budžeta, rekao je Ilić novinarima, nakon obilaska naselja "Stepa Stepanović" na Voždovcu i naglasio da je o tome juče na vladi razgovarao sa ministrom finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mlađanom Dinkićem.

Ilić je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da se do kraja aprila naredne godine može očekivati izgradnja svih 4.616 stanova na toj lokaciji, a do kraja jula naredne godine i izgradnja kompletne infrastrukture.

Ilić je najavio izgradnju sličnih stanova i u unutrašnjosti Srbije, ali i izgradnju socijalnih stanova za socijalno ugrožene građane-romsku populaciju, samohrane majke, invalide...

Kako je istaknuto, do sada je prodato ukupno više od 2.400 stanova u tom naselju, a kako je najavljeno svim građanima će biti plaćeni penali, zbog kašnjenja radova i sporog dobijanja upotrebnih dozvola.

Ako su na taj način bili oštećeni, građanima će Građevinska direkcija nadoknaditi stanarinu, u vrednosti od četiri evra po kvadratu kupljenog stana.
Pogledaj vesti o: Subvencionisani stambeni krediti,   Stambeni krediti

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.