Učenje za 21. vek – besplatne radionice robotike za decu

Izvor: Megafon.co, 30.Okt.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenje za 21. vek – besplatne radionice robotike za decu

„Učenje za 21. vek”, radionice programiranja robotića će se odvijati do aprila 2020. godine u 12 gradova u Srbiji. Gradovi u kojima će se održati su: Pančevo, Subotica, Novi Sad, Beograd, Novi Pazar, Čačak, Inđija, Kragujevac, Niš, Šabac, Vršac i Zrenjanin.
Deca uzrasta od 11 do 14 godina će kroz radionice steći  osnovna znanja o programiranju. Naučiće i da na prilagođen način samostalno upravljaju robotima. “Ovom inicijativom želimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << da ohrabrimo svu decu da se prijave, a posebno onu koja nemaju ili nisu imala prilike da pohađaju ovakve obuke”, kažu organizatori.
O radionicama Ove besplatne radionice programiranja robotića sprovodi Startit, deo udruženja SEE ICT, u partnerstvu sa UNICEF-om u Srbiji. Podršku je pružio i Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije.

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.