Tužilaštvo će proveriti Subotićeve navode

Izvor: S media, 17.Mar.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo će proveriti Subotićeve navode

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će biti ispitana istinitost informacija koje je optuženi Stanko Subotić Cane izneo u telefonskom razgovoru u emisiji televizije "B 92", o finansiranju kupovine "Luke Beograd" i kompanije "Novosti".

"Pre svega, treba ispitati da li je informacija tačna, odnosno istinita, što u suštini ne bi trebalo da bude veliki problem, jer o tako visokoj novčanoj transankciji, koja se meri sa više desetina miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evra, izvesno je da postoji trag u odgovarajućoj poslovnoj dokumentaciji banaka i privrednih subjekata", naveo je specijalni tužilac u izjavi za Radio S.

Ukoliko takva transakcija nije evidentirana, to bi ukazivalo da se radi o transakciji obavljenoj gotovim novcem, a što bi otvorilo pitanje porekla novca, i mogućeg vršenja krivičnog dela pranje novca, objasnio je on.

Moguće je, naveo je tužilac, da se radi i o krivičnom delu prevara ali i o poslovnim odnosima izmedju privrednih subjekata, što u ovom trenutku nije poznato obzirom da Subotić nije podneo krivičnu prijavu protiv bilo kog lica, zbog krivičnog dela izvršenog na njegovu štetu.

"Zbog toga nije moguće komentarisati medijske izjave osobe koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo da je vršenjem krivičnog dela povodom koga je u toku krivični postupak stekla imovinsku korist na štetu budžeta i gradjana Srbije u iznosu od više od 56 miliona nemačkih maraka i osam miliona dolara", naveo je Radisavljević.

Tužilaštvo za organizovani kriminal će postupiti u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i nadležnostima, istakao je tužilac.

Subotić je u telefonskoj izjavi Televiziji B92 rekao da su biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko sa njegovih 50 miliona evra kupili "Večernje novosti"i Luku Beograd. Subotićeve navode demantovali su Luka Beograd, Delta Holding i "Večernje Novosti".

Subotić, koji je nedostupan srpskim organima, optužen je da je predvodio grupu za šverc cigareta koja je u periodu od 1995. do 1996. godine oštetila budžet za 56 miliona nemačkih maraka i oko osam miliona dolara.

Subotić se tereti za zloupotrebu službenog položaja tako što je od 1995. do 1996. godine ugovarao kupoprodaju cigareta preko preduzeća "Mia" sa Uba, čiji je vlasnik i direktor, a sa Mihaljom Kertesom, koji je bio direktor Carine, dogovarao se da cigarete prodju granicu bez evidencije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo: Subotićeva izjava može biti značajna

Izvor: EMportal, 17.Mar.2010

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević saopštio je danas da telefonska izjava optuženog Stanka Subotića u vezi sa finanijskim transakcijama u "može biti značajna sa aspekta mogućeg postupanja Tužilaštva".

Nastavak na EMportal...

Tužilac: Ispitati tvrdnje Subotića

Izvor: B92, 17.Mar.2010

Beograd -- Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević ispitaće istinitost informacija koje je izneo optuženi Stanko Subotić Cane...Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević najavio je da će biti ispitane optužbe koje je Stanko Subotić Cane izneo o finansiranju kupovine...

Nastavak na B92...

Tužilaštvo o tvrdnjama Subotića

Izvor: Radio 021, 17.Mar.2010

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević saopštio je u sredu da izjava optuženog Stanka Subotića u vezi sa finansijskim transakcijama "može biti značajna sa aspekta mogućeg postupanja Tužilaštva".

Nastavak na Radio 021...

RADISAVLJEVIĆ: Proveriti Subotićeve izjave

Izvor: Danas, 17.Mar.2010

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević juče je potvrdio da telefonska izjava optuženog Stanka Subotića u vezi sa finansijskim transakcijama „može biti značajna sa aspekta mogućeg postupanja Tužilaštva“.

Nastavak na Danas...

Cane pljunuo na državu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2010, 13:17

Nakon što se Stanko Subotić Cane, bez obzira na to što je za njim raspisana poternica, uživo javio i učestvovao u TV emisiji optuživši Milana Beka i Miroslava Miškovića da su njegovim novcem kupili "Luku Beograd" i "Večernje novosti", nije se oglasilo ni Republičko javno tužilaštvo ni Specijalno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.