Radisavljević: Tužilaštvo će ispitati tvrdnje Subotića

Izvor: Blic, 17.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Tužilaštvo će ispitati tvrdnje Subotića

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević ispitaće istinitost informacija koje je izneo optuženi Stanko Subotić Cane.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da će biti ispitana istinitost informacija koje je optuženi Stanko Subotić Cane izneo u telefonskom razgovoru u emisiji televizije B92, o finansiranju kupovine Luke Beograd i kompanije "Novosti".

"Treba ispitati da li je informacija tačna, što ne bi trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veliki problem jer je reč o velikoj novčanoj transankciji", naveo je specijalni tužilac i dodao da bi, ako nema takve evidencije to može da ukaže na transakciju gotovinom i može da otvori pitanje porekla novca i mogućeg pranja novca.

"Zbog toga nije moguće komentarisati medijske izjave osobe koje je Tužilaštvo optužilo za zloupotrebu službenog položaja", naveo je Radisavljević.

Subotić se tereti da je 1995. i 1996. švercom cigareta oštetio budžet Srbije za 56 miliona nemačkih maraka i osam miliona dinara.

Advokat Beljanski: Stanko Subotić već osuđen

Advokat Vladimir Beljanski, pravni zastupnik Stanka Subotića, ocenio je danas, u pismu ministarki pravde Srbije Snežani Malović, da je u Srbiji, bez ikakvih dokaza i činjenica, stvorena atmosfera u kojoj za Subotića ne važi pretpostavka nevinosti, ukazujući da je za njegovog klijenta "već doneta osuđujuća presuda".

Beljanski u pismu podseća da se protiv Subotića u Višem sudu u Beogradu vodi krivični postupak zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Subotiću se sudi u odsustvu, naveo je Beljanski i dodao da je problem sa kojim se njegov klijent suočava od 2009. godine, prerastao sve prihvatljive granice.

Subotić se tereti da je ogovoran za niz nerazjašenjih, teških krivičnih dela u Srbiji i Crnoj Gori, napomenuo je Beljanski, a da nikada nije iznet ni jedan zvaničan podatak o tome ni od policije, ni od tužilaštva.

Beljanski je naglasio da je poslednji napad na Subotića učinio lider političke partije iz Crne Gore Nebojša Medojević koji je, za RTV B92 i Novosti, rekao da ima poverljive podatke i saznanja, da će protiv Subotića biti proširena optužnica.

"Ako u tome ima istine, bilo bi neobično i nedopustivo da Medojević raspolaže poverljivim podacima šta se Specijalno tužilaštvo Srbije priprema da uradi", smatra Beljanski.

Prema njegovoj oceni, "pojavljuje se ozbiljna sumnja da je takva optužnica rezultat zakulisnih radnji, medijske kampanje i političkih dogovora, a ne rezultat poštovanja načela legaliteta".

Beljanski je, po ovlašćenju Subotića, pismo iste sadržine poslao državnom sekretaru Ministarstva pravde Slobodanu Homenu, specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću, ombudsmanu Saši Jankoviću, kao i ambasadama Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.