Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnik Srbije na skupu Evropske socijalne mreže

SUBOTICA -

Zamenik direktora Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević učestvovao je, kao jedini predstavnik zemalja van EU, u radu ekspertske grupe Evropske socijalne mreže (ESN), koja ima zadatak da napravi predlog mera za što efikasniju socijalnu zaštitu u vreme velike ekonomske krize.

Ekspertski tim, koji je formiran na predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktora ESN Džona Halorana, će pripremiti program mera radi optimalizacije trošenja sredstava, kojih je u vreme krize sve manje, kako bi nivo socijalnih usluga ostao isti ili se čak poboljšao, primenom novih metoda i načina pružanja usluga, navodi se u saopštenju Gerontološkog centra u Subotici.

Na prvom sastanku, Dr Ivanišević je predstavio iskustva Subotice i Srbije iz oblasti socijalne zaštite, posebno navodeći da je naš sistem već dugi niz godina suočen sa nedostatkom sredstava.

On je predočio primer Gerontološkog centra Subotica, koji se osim iz budžetskih, dobrim delom finansira i sredstvima Evropske komisije preko realizovanih IPA projekata.

Na sastanku je dogovoreno da jedan od predstavnika ESN bude kontakt osoba, odnosno posrednik ustanovama socijalne zaštite iz Srbije prilikom apliciranja za projekte koji se finansiraju iz strukturalnih fondova EU, koji se otvaraju Srbiji po dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Takođe je dogovoreno i uspostavljanje zvanične saradnje Gerontološkog centra sa predstavnicima lokalne vlasti iz oblasti socijalne zaštite u rumunskom gradu Klužu.

U najskorije vreme očekuje se dolazak čelnika iz Kluža u Suboticu kako bi se potpisao protokol o saradnji, koji je veoma važan jer je za sprovođenje novih projekata koje finansira EU jedan od neophodnih uslova da partner ustanovi koja aplicira, obavezno bude institucija iz neke od zemalja Unije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.