Noćima ne spavam, bojim se šta će biti... Samohranoj majci bolesne devojčice zbog 1000 evra plene imovinu!

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Noćima ne spavam, bojim se šta će biti..." Samohranoj majci bolesne devojčice zbog 1000 evra plene imovinu!

Gordani Benedek, samohranoj majci bolesne devojčice Milice iz Gornjeg Tavankuta kod Subotice, nova nedaća zakucala je na vrata.

Tek što je uz pomoć dobrih ljudi pregrmela zimu, Gordani Benedek, samohranoj majci bolesne devojčice Milice iz Gornjeg Tavankuta kod Subotice, nova nedaća zakucala je na vrata. Zbog duga za očev kredit od 126.000 dinara, 22. juna na prodaju ide parče zemlje koje je nasledila, a ukoliko ni to ne bude dovoljno, Gordana strahuje da će na doboš otići >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i kuća.

"Nedavno je stigao poziv od javnog izvršitelja da se oglašava prodaja zemlje površine 672 kvadratna metra, čija je vrednost procenjena na 23.500 dinara. Početna cena je 70 odsto te vrednosti", odmahuje glavom Gordana. "

Dug za kredit prema banci je 126.000 dinara, ali sa troškovima advokata i izvršitelja, on iznosi čak 180.000. Bojim se da zemlja neće pokriti dug i da će nam pleniti i kuću. A gde ćemo onda Milica i ja, to ne smem ni da pomislim."

U trošnoj kućici na obodu sela Gordana živi sa ćerkom Milicom (15), obolelom od autizma. Kada je pre nekoliko godina bolest zakucala na vrata, a potom i odnela Gordaninog oca Vecu, na ista vrata ušle su nemaština i nedaće. Zbog brige o bolesnom ocu i ćerki, koja pohađa sedmi razred škole "Žarko Zrenjanin", samohrana majka Gordana morala je da napusti posao u Veterinarskom zavodu. Sada žive od 10.000 dinara socijalne pomoći i 4.500 dinara dečjeg dodatka.

"Posle pisanja u "Novostima" pomoglo mi je mnogo ljudi, pa sam izmirila dug za struju i kupila neophodan ogrev, ali nisam imala da vratim i kredit koji sam nasledila posle očeve smrti", jada se Gordana Benedek.

"Noćima ne spavam, bojim se šta će biti, jer nas dve imamo samo jedna drugu i - ovu kuću. Strahujem da nas ne izbace na ulicu..."

POMOĆ

Svi koji žele da pomognu Gordani i Milici, mogu to da učine putem Postneta, uplatom na broj telefona 061 1903745, ili da pomoć odnesu lično, u njihov dom u Ulici bisni kraj, u Gornjem Tavankutu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.