Naplata putarine po kilometru od sredine novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naplata putarine po kilometru od sredine novembra

Naplata putarine prema pređenom kilometru na delu auto-puta Beograd - Subotica, najavljena za početak oktobra, odložena je, ipak za sredinu novembra, jer je neophodna rekonstrukcija nadvožnjaka kod Novog Sada.

Kada zaživi, vozači će na toj deonici, putarinu plaćati upola jefinije nego sada.

Putarina prema pređenom kilometru počeće uskoro da se naplaćuje na deonici od Stare Pazove do Siriga, što je prva faza u primeni zatvorenog sistema na auto putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograd - Subotica.

Da bi to zaživelo, neophodna je rekonstrukcija nadvožnjaka na petlji Novi Sad sever i da Vladina komisija za zapošljavanje da zeleno svetlo za angažovanje 50 radnika.

"Za građane Vojvodine znači da će plaćati 50 odsto nižu putarinu.

"Putevi Srbije" neće imati manji prihod zbog toga, jer na magistralnom putu od Beograda do Novog Sada imamo dnevni prosek 10.000 vozila i očekujemo da se 70 posto vrati na auto put", objašnjava Darko Savić iz JP "Putevi Srbije".

Tako će se, kako Savić objašnjava, povećati bezbednost na starom putu Novi Sad - Beograd, a smanjiće se i onako veliki troškovi održavanja magistralne saobraćajnice, preopterećene teretnim vozilima.

Inače, na auto putu od Beograda do Novog Sada u funkciji će biti nove naplatne stanice, na kojima će se plaćati putarina.

To su Maradik, Kovilj i Novi Sad - jug i sever.

A, što se druge faze zatvorenog sistema naplate prema Subotici tiče, neophodna je izgradnja četiri rampe, kod Žednika, Bačke Topole, Feketića i Subotice.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.