NE MENJAMO POLITIKU PREMA SRBIJI Ambasador Vatikana jasno poručio: Nema priznanja Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2023, 22:24

"NE MENJAMO POLITIKU PREMA SRBIJI" Ambasador Vatikana jasno poručio: Nema priznanja Kosova

Ambasador Vatikana, kao papin predstavnik, naveo je da se za nuncije nekada govorilo da su oni "papine oči, papine uši, a ponekad možda i papina usta".

Sveta Stolica ostaje principijelna u svojim stavovima kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. Kosova, izjavio je danas u Subotici apostolski nuncije, ambasador Svete Stolice u Srbiji, nadbiskup Santo Ganđemi.

- Što se tiče politike Svete Stolice prema Srbiji, ona se nije menjala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od susreta pape Franje i predsednika Vučića, iz 2019. godine. Sveta Stolica ostaje principijelna u svojim stavovima kada je reč o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova. Naravno da pratimo sve ono što se ovde dešava u dijalogu između dve strane i, takođe, kao vernici molimo za to da se nađe rešenje koje je prihvatljivo za obe strane, mir i stabilnost o kojoj sanjaju ovi narodi - kazao je novinarima apostolski nuncije Ganđemi.

Ambasador Vatikana, kao papin predstavnik, naveo je da se za nuncije nekada govorilo da su oni "papine oči, papine uši, a ponekad možda i papina usta".
Pogledaj vesti o: Subotica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.