Mihajlović obišla radove na putu od Bačke Topole do Siriga

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2020, 10:59

Mihajlović obišla radove na putu od Bačke Topole do Siriga

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović obišla je danas, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, radove na obnovi puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

"Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65 kilometara auto-puta, ova deonica najvećim delom je završena, do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5 kilometara. Važno je da se putevi održavaju i da velika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradilišta rade", rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je dodala da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.

"Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu. Nismo zaboravili ni na saobraćajnicu Beograd - Zrenjanin - Novi Sad", kazala je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da je važno da Srbija ima što bezbednije saobraćajnice, kako bi spremno dočekala period posle epidemije.

"Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj", rekao je Vučević.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je deonica koju obilaze jedna od 26 koje se trenutno rade na auto-putevima u Srbiji.

"Urađeno je više od 24 kilometara, ostaje još 10,5 kilometara. Vrednost radova je oko 10 miliona evra. U ovoj godini oko 200 kolometara auto-puteva ćemo presvući asfaltom", dodao je Drobnjak.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Najveći deo obnove autoputa od Beograda do Subotice završen

Izvor: Danas, 22.Jul.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su radove na obnovi državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig, koji bi trebalo da budu završeni do sredine avgusta, a njihova vrednost je 10 miliona evra.

Nastavak na Danas...

Mihajlović: Vrednost investicija u Vojvodini pet milijardi evra

Izvor: RTS, 22.Jul.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak obišli su radove na rehabilitaciji državnog puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig. . Ministarka Mihajlović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.