Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Obilaznica oko Subotice gotova do kraja godine

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da je cilj tog ministarstva da Ipsilon krak bude završen do kraja ove godine.

"Ipsilon krak je projekat koji je davno započet i tek od kako ga je preuzelo ovo ministarstvo konačno se vidi kraj gradnji ovog puta. Naš cilj je da ovaj projekat završimo do kraja godine i zato je potrebno da se radovi odvijaju maksimalno efikasno", rekla je Mihajlović.

Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << granični prelaz Kelebija s autoputem Horgoš - Novi Sad, ukupne dužine 24 kilometra.

Oba saobraćajnica, koja bi trebalo da izmesti teretnjake iz centra Subotice, gradi se gotovo 30 godina. Radovi su se u prošlosti svečano otvarali uoči svakih izbora, a zatim bi stali. Poslednji put su otvoreni maja 2010. godine, ali su opet stali, da bi dugogodišnji zastoj u izgradnji obilaznice konačno bio prekinut 2016. I tako prva deonica obilaznice, od petlje "Subotica-Jug" do kružne raskrsnice s Bikovačkim putem, puštena je u saobraćaj već naredne 2017. godine u martu. Otvaranjem te deonice, Subotica je dobila treći izlaz na autoput Horgoš - Novi Sad, koji je veoma značajan za južni deo grada i Južnu industrijsku zonu.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.