Migranti nisu želeli da napuste voz u Subotici jer su im prodate karte do Budimpešte

Izvor: Blic, 06.Sep.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti nisu želeli da napuste voz u Subotici jer su im prodate karte do Budimpešte

Oko 70 migranata, među kojima je bilo i žena i dece, odbili su da izađu iz voza u subotičkoj železničkoj stanici jer im je u Beogradu prodata karta do Budimpešte. Izbeglicama je u Subotici rečeno da ne mogu da nastave put Mađarske ukoliko nemaju dokumenta, međutim, oni su zbog uredno kupljene karte na stanici u Beogradu tvrdili suprotno ne želeći da napuste voz, ali su posle višečasnovnih pregovora ipak napustili stanicu.

- Nije tačno da je bilo sukoba ili bilo kakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << incidenata. Ljudima su date pogrešne informacije u Beogradu zbog čega nisu želeli da napuste voz, ali su ubrzo stigli članovi gradske Radne grupe za migracije, predstavnici Crvenog krsta i policije i kada smo im objasnili proceduru izašli su iz voza i autobusima otišli za Kanjižu i Horgoš. Ovo nije prvi put da ne žele da napuste voz, ali su uvek, pa tako i sada, zahvalni na pruženim informacijama i vodi hrani koju im je dostavio CK – kaže Milimir Vujadinović, član Radne grupe i Gradskog veća za socijalna pitanja, koji je bio u pregovaračkom timu u vozu.

Događaj potvrđuju i radnici Železnice i kažu da su migranti napustili voz oko 11 časova i uputili se autobusima u Horgoš i Kanjižu.

- Nisu želeli da izađu iz voza pošto su mislili da je dovoljno da imaju kupljene karte do Budimpešte. U međuvremenu je stigla i „Avala“ i u njemu je bilo desetak izbeglica, ali kao i do sada uspešno se postigne dogovor da napuste voz i nastave put autobusima do prihvatnih centara. Niko nikada, pa tako ni večeras, prema tim ljudima nije primenjivao silu, niti im iznuđivao novac. Tim ljudima treba u Beogradu objasniti da ne kupuju karte do Budimpešte jer je neizvodljivo da na taj način pređu granicu sa Mađarskom pošto nemaju pasoše – kažu u subotičkoj železnici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Migranti napustili voz u Subotici i krenuli ka Mađarskoj

Izvor: Blic, 06.Sep.2015

Više desetina izbeglica, mahom iz Sirije, koji nisu želeli da napuste voz kojim su jutros stigli na železničku stanicu u Subotici, napustilo je vagone i autobusima se zaputilo u pravcu Kanjiže i Horgoša...Oko 70 migranata, među kojima je bilo i žena i dece, odbili su ranije da izađu iz voza...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.