Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Sep.2015, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Subotice zaustavljen voz sa izbeglicama

Voz koji je krenuo iz Beograda ka Budimpešti od nedelje u tri ujutro satima je stajao u pograničnoj carinskoj zoni u Subotici, jer je više desetina izbeglica bez pasoša odbilo da po naredbi policije napusti voz i put ka Mađarskoj nastavi pešice.

Oni kažu da su karte do Budimpešte uredno kupili na železničkoj stanici u Beogradu i da ne mogu da pešače osam kilometara jer u grupi ima mnogo dece, od kojih su neka i bolesna.

Situacija je nakon više sati rešena, tako što su svi oni bez pasoša kupili autobuske karte do Horgoša ili Kanjiže.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Izbeglice napustile voz, krenule ka granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2015

Više desetina izbeglica, mahom iz Sirije, koji nisu želeli da napuste voz kojim su jutros stigli na železničku stanicu u Subotici, napustilo je vagone i autobusima se zaputilo u pravcu Kanjiže i Horgoša...Kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, izbeglice su stigle iz Beograda sa važećim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.