Uskoro tender za krak Koridora

Izvor: RTS, 10.Mar.2010, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro tender za krak Koridora

Postoji mogućnost da se 15. marta donese odluka o tome ko će dobiti posao izgradnje severnog kraka Koridora 10, najavio predsednik tenderske komisije Dejan Kovačević.

Predsednik tenderske komisije za izgradnju kraka Koridora 10 Dejan Kovačević izjavio je da postoji mogućnost da se 15. marta donese odluka ko će dobiti taj posao.

"Mogućnost postoji da se odluka donese u ponedeljak (15. marta), ali može nešto i da bude zakočeno zbog procedure. To je naša želja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto nam se žuri", rekao je Kovačević.

Predsednik tenderske komisije je dodao da još nisu počeli direktni pregovori odnosno pregovarački postpak sa ponuđačima.

Na tender su se prijavili domaći konzorcijum sa Preduzećem za puteve "Beograd" na čelu, hrvatsko preduzeće "Hidroelektra niskogradnja" iz Zagreba u konzorcijumu sa "Vojputem" iz Subotice, kao i preduzeće "Primorje" iz Slovenije.

U domaćem konzorcijumu su, osim PZP "Beograd" i "Putevi Užice", "Borovica transport" iz Rume i "Planum" iz Beograda.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je najavio da će do 15. marta biti poznato ko će graditi severni krak Koridora 10 i da bi radovi trebalo da počnu već 27. marta, kao i da bi u isto vreme trebalo da počnu i radovi na delu puta obilaznice oko Dimitrovgrada.

Vlada Srbije je krajem prošle godine objavila javni poziv za izgradnju 110 kilometara polu-autoputa, severnog kraka Koridora 10.

Ministarstvo za infrastrukturu je prošlog meseca obustavilo tender, jer ponuđači nisu ispunili uslove za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama.

Tender je raspisan za učešće u izgradnji leve trake auto-puta od Novog Sada do Horgoša, i to na deonici između Horgoša i 28. kilometra od granice i izmedju 38. kilometra i 98. kilometra, kao i deonici između Kelebije i Subotice.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro tender za deo koridora

Izvor: B92, 10.Mar.2010

Predsednik tenderske komisije za izgradnju kraka Koridora 10 Dejan Kovačević kaže da postoji mogućnost da se 15. marta donese odluka ko će dobiti taj posao... "Mogućnost postoji da se odluka donese u ponedeljak (15. marta), ali može nešto i da bude zakočeno zbog procedure. To je naša želja,...

Nastavak na B92...

Kovačević: Izbor ponuđača 15. marta

Izvor: Glas javnosti, 11.Mar.2010, 09:53

BEOGRAD - Postoji zakonska mogućnost da 15. marta bude doneta odluka ko će dobiti posao za izgradnju 110 kilometara severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, kaže Dejan Kovačević, predsednik tenderske komisije...- Mogućnost postoji da se odluka donese u ponedeljak,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.