Komunalna milicija u Subotici: Od uvođenja vanrednog stanja više posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 15:22

Komunalna milicija u Subotici: Od uvođenja vanrednog stanja više posla

Od kada je uvedeno vanredno stanje u celoj zemlji, Komunalna milicija u Subotici beleži povećan obim posla, a najviše problema prilikom sprovođenja naredbi Gradskog štaba imali su na početku i to zbog zatvaranja tržnih centara, kladionica i pijaca, kao i korišćenja parkova, dečjih igrališta i sportskih terena.

Koordinator Komunalne milicije Nemanja Barović ispričao je da se Subotičani pridržavaju mera u visokom procentu, s tim što je na početku primene novih mera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prvim danima bilo izvesnih kršenja.

Ugostiteljski objekti su se pridržavali zabrane rada i tu nije bilo većih problema međutim, kako kaže Barović, kada je zabranjen rad tržnih centara, kladionica i pijaca, obim posla se naglo povećao i tu je bilo nepoštovanja, naročito kod prodavaca na pijacama.

"Najviše problema javilo se vezano za rad pijaca jer su pojedini prodavci pokušavali da nastave prodaju na pijacama uprkos donetim zabranama. Sada je evidentno da su se organizovali i da vrše prodaju na kućne adrese kupaca tako da kršenja te mera više nema", kazao je Barović.

Dodaje da kada su u pitanju tržni centri, u početku je bilo problema u smislu da su prodavci tražili razlog za rad, ali sada se već mera potpune zabrane rada tržnih centara poštuje.

Problema je bilo i kod naredbe kojom je zabranjeno korišćenje parkova, dečjih igrališta i sportskih terena, a najviše posla komunalcima je zadavalo okupljanje ljudi u parkovima, posebno u Dudovoj šumi.

Nepravilnosti su zabeležene i kada je zabranjen rad salonima za ulepšavanje, što je nakon opomene otklonjeno. Komunalna policija će i u narednom periodu kontrolisati sprovođenje svih naredbi koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije, uz obavljanje ostalih tekućih poslova koji se tiču održavanja i sprovođenja komunalnog reda.

Osim toga, asistiraju Komunalnoj inspekciji, kao i sanitarnoj, u čije ime uručuju rešenja o samoizolaciji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.