Izvor: RTS, 06.Dec.2020, 18:18

Dramatična pobeda Spartaka nad Inđijom, Mladost i Radnik sigurni na svom terenu

Fudbaleri Spartaka iz Subotice nadigrali su Inđiju sa 4:3 na gostovanju u meču punom obrta, slično je bilo i u duelu Mladosti i Novog Pazara ali su pobedu sa 3:2 odneli domaćini, a jedino nije bilo neizvesnosti u duelu Radnika koji je na svom terenu nadigrao Proleter sa 2:0 u prvim današnjim mečevima 17. kola Superlige Srbije.
Inđija i Spartak odigrali su utakmicu sa puno obrta uz reviju golova, a posle nerešene borbe u prvom poluvremenu gosti su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << došli do pobedonosnog gola u finišu meča.

Inđija je dobro ušla u meč sa Spartakom i u ravnopravnom duelu povela već u 15. minutu golom Nemanje obradovića, ali su gosti samo par minuta kasnije došli do izjednačenja golom iz jedanaesterca koji je izveo Mile Savković.
Nastavljen je ravnopravan duel a gosti uspevaju da načine preokret i golom Lazara Tufegdžića u 20. minutu povedu sa 2:1.
Onda je usledio novi obrt,samo dva minuta kasnije domaćini golom Bastajića izjednačuju na 2:2, da bi sedam minuta kasnije i poveli sa 3:2 pogotkom Neškovića. Ipak tri minuta kasnije Tufegdžić koristi novu priliku i postiže treći pogodak za goste pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim rezultatom.
U nastavku meča se odvijala ravnopravna borba sa nekoliko šansi na obe strane, ali su tek u samom finišu meča u 87. minutu gosti uspeli da dođu do pobede pogotkom Nikole Srećkovića i to neposredno posle propuštene šanse da povedu iz jedanaesterca.
Ovom pobedom Spartak je učvrstio četvrtu poziciju na tabeli sa 30 bodova, a Inđija je 14. sa 18 bodova.
I u duelu Mladosti i Novog Pazara viđena je revija golova u dramatičnom duelu iz koga su domaćini izašli kao pobednici sa 3:2. 
Neizvesnost o ishodu meča je trajala do samog kraja meča iako je prvo poluvreme pripalo domaćem timu koji je poveo već u osmom minutu. Gosti su već dva minuta kasnije izjednačili na 1:1, ali su domaćini u 23. minutu golom Lazara Jovanovića obezbedili prednost sa kojom se otišlo na odmor.
U nastavku ravnopravnog duela gosti su u 71. minutu došli ponovo do izjednačenja, pa se učinilo da će meč biti završen podelom bodova. Ipak, u samom finišu meča u 88. minutu Milan Bojović je doneo pobedu domaćinima sa 3:2.
U duelu Radnika i Proletera nije bilo neizvesnosti jer gu gosti pružili ravnopravan otpor samo tokom prvog poluvremena koje je završeno bez golona.
U nastavku meča domaćini su nastavili sa napadima na Proleter, koji je zbog visoke pozicije na tabeli smatran favoritom, i uspeli su da golovima Bogdanovskog i Pavlova sredinom drugog poluvremena do 2:0 čime su osigurali pobedu.
Superliga 17. kola:
Petak:
Napredak - Voždovac 3:1
Subota:
Vojvodina - Mačva 1:0
Partizan - Čukarički 1:0
Nedelja:
Inđija - Spartak 3:4
Mladost - Novi Pazar 3:2
Radnik - Proleter 2:o
Zlatibor - Crvena zvezda 0:1
Javor - TSC odloženo
Ponedeljak:
13.00 Bačka - Metalac
13.00 Rad - Radnički Niš
Tabela: Crvena zvezda 45, Partizan 38, Vojvodina 36, Spartak 30, Čukarički 29, Proleter 29, Voždovac 27, Metalac 25, Mladost 25, Radnik 24, TSC 21, Radnički Niš 21, Javor 18, Inđija 18, Novi Pazar 17, Napredak 16, Zlatibor 15, Rad 13, Mačva 11, Bačka 8.
 
 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.