Za vojne stambene kredite još 200 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vojne stambene kredite još 200 miliona dinara

Od početka ove godine 221 pripadnik Vojske Srbije rešio je stambeno pitanje kroz program dugoročnog stambenog kreditiranja, a kako je najavljeno u Ministarstvu odbrane, biće pokrenuta inicijativa da se za taj program obezbedi dodatnih 200 miliona dinara.

Programom, za koji je obezbeđeno 500 miliona dinara, do sada je krov nad glavom obezbedilo 2.004 profesionalnih vojnika.

Do sada je utrošeno 408 miliona dinara, a zbog velikog interesovanja biće pokrenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << inicijativa kako bi se obezbedilo dodatnih 200 miliona dinara.

Stambeno kreditiranje korisnika vojne penzije bez stana, koji ostvaruju pravo na naknadu dela troškova za stanovanje, realizuje Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, odobravanjem sredstava za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Fond SOVO je u ovoj godini, zajedno sa prenetim sredstvima iz prošle godine, za stambeno kreditiranje korisnika vojne penzije do sada izdvojio 114 miliona dinara, a planira da do kraja godine izdvoji još 124 miliona.

Do sada je ukupno 1.549 korisnika vojne penzije rešilo stambeno pitanje na taj način, od toga 26 od početka godine.

Planirano je da se do kraja godine obezbede sredstva za još 72 kredita.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti,   Vojska Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.