Izvor: Blic, 18.Jun.2023, 09:35

TANJI JE RATA ZA STAMBENI KREDIT SKOČILA 200 EVRA ZA GODINU Glavobolje zbog rasta euribora tek slede: Evo šta možete da uradite da smanjite ceh

Tanja Ž. je u martu 2022. podigla kredit od 80.000 evra sa promenljivom ratom za kupovinu stana u Srbiji. U početku joj je rata iznosila tačno 400,5 evra. Ali od tada je skakao euribor, za koji je vezan njen kredit, pa joj je rata postepeno poskupljivala i početkom ove godine dosegla čak 550 evra. Ne lezi vraže, Evropska centralna banka (ECB) je u četvrtak ponovo podigla referentnu kamatu za još 0,25 odsto, pa će Tanja od 30. juna ratu plaćati 601 evro okruglo - čak 201,5 evra više nego u trenutku uzimanja kredita!
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tanji je rata kredita skočila 200 evra, ali glavobolje sa euroborom se tek najavljuju: Da li postoji način da se isčupate?

Izvor: 24sedam.rs, 18.Jun.2023

Tanja nije jedina u Srbiji koju će pogoditi odluka Evropske centralne banke (ECB) da ponovo podigne referentnu kamatu

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.