Od ponedeljka nastavak subvencija za stambene kredite

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka nastavak subvencija za stambene kredite

BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je izmene i dopune Uredbe o merama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012., čime su obezbeđena dodatna sredstva iz budžeta u iznosu od 500 miliona dinara, a prijem novih zahteva se očekuje od ponedeljka. Na ovaj način nastavlja se projekat koji se uspešno realizuje još od 2005. i koji je dao veliki doprinos razvoju tržišta nekretnina u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede. Nacionalna korporacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << obavestila je poslovne banke o spremnosti da se nastavi sa prijemom novih zahteva za dobijanje subvencionisanih kredita. Za korisnika kredita, uslovi za odobrenje ostali su nepromenjeni, a Uredba stupa na snagu dan posle objave u Službenom glasniku. Uredba predviđa novine u pogledu skraćenja i ubrzanja same procedure odobrenja subvencionisanog kredita, tako što će ubuduće Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sastavljati nacrt ugovora između korisnika i RS, čime će se drastično uštedeti na vremenu i proceduri odobravanja, kao i na samoj realizaciji kredita. Prvi put se definišu rokovi postupanja za Nacionalnu korporaciju i za banke. Radi veće transparentnosti, na zvaničnoj veb prezentaciji www.nkosk.rs svima će biti dostupni dijagrami aktivnosti samog postupka odobrenja subvencionisanih i komercijanih kredita. Takođe, uvodi se i SMS servis za obaveštavanje korisnika o svim fazama obrade njegovog zahteva u realnom vremenu.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti,   Nekretnine

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak subvencija za stambene kredite

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012

BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Vlada Srbije obezbedila je u sredu iz budžeta dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite u 2012. godini, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede... BEOGRAD, 10. oktobra 2012. (Beta) - Vlada Srbije obezbedila je u sredu iz budžeta dodatnih...

Nastavak na NaDlanu.com...

Nastavak subvencija za stambene kredite

Izvor: Capital.ba, 10.Okt.2012

BEOGRAD, Vlada Srbije usvojila je izmjene i dopune Uredbe o mjerama podrške građevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012, čime su obezbjeđena dodatna sredstva iz budžeta u iznosu od ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.