Ko je sve ljut na guvernera Šoškića?

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je sve ljut na guvernera Šoškića?

Institucija koju vodi, jedina u zemlji raspolaže ozbiljnijim sredstvima za koja i ministri i privrednici očigledno smatraju da stoje neiskorišćena i da bi ih valjalo upotrebiti.

Drakulić: A šta kad svi "crknemo"?

Šoškić: Sleduju nam visoke plate

Zato i ne čudi upornost kritičara i predlagača, koja počinje da liči na kampanju. Guverner je nepokolebljiv.

Niti će da smanjuje obaveznu rezervu, niti učešće za stambene >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kredite, pa na kritike više i ne odgovara.

Ko je sve i šta zahtevao

Prvi zahtev upućen guverneru bio je letos, od ministra Dulića, ubrzo nakon odluke Izvršnog odbora centralne banke da se poveća obavezno učešće za stambene kredite. Guverner je tada odgovorio neočekivano „da bi Vladi bolje bilo da gradi autoputeve nego stanove“.

Zahtev, izrečen pre nekoliko meseci, izneo je i Nebojša Ćirić, ministar ekonomije, da NBS smanji obaveznu rezervu bankama kako bi oslobođen deo novca usmerile u kreditiranje privrede. I to po povoljnijim uslovima. Ovaj predlog i dalje stoji.

Prošle nedelje imao je dva sastanka sa privrednicima i preneo im da centralna banka ne može da rešava neposredne probleme privrede. Loptu je tako zapravo diskretno uputio u dvorište Vlade.

(Blic foto:Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.