KAKO DO PRVOG STANA: Da li umanjenje rate važi i za stambene kredite uzete posle 31. jula 2022.

Izvor: DobreVesti.rs, 18.Okt.2023, 20:02

KAKO DO PRVOG STANA: Da li umanjenje rate važi i za stambene kredite uzete posle 31. jula 2022.

Odluka Narodne banke Srbije (NBS) o ograničenju kamatnih stopa na 15 meseci obradovala je brojne korisnike stambenih kredita, a neke bacila u razmišljanje da li pripadaju kategoriji za umanjenje rate.

 
Kako iz saopštenja NBS, a potom i iz Odluke koja je objavljena u Službenom glasniku, pojedine odredbe nisu bile najjasnije, NBS je objavila odgovore na najčešće postavljena pitanja o Odluci o privremenim merama za banke koje se odnose na stambene kredite fizičkim licima.
 
Šta znači "prvi stambeni kredit"?
 
Ova odluka primenjuje se na korisnike prvog stambenog kredita ukoliko taj korisnik ima trenutno više stambenih kredita u jednoj banci.
 
„Ukoliko...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.