Ilić: Stambeni krediti od ponedeljka

Izvor: RTS, 03.Avg.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Stambeni krediti od ponedeljka

Ministar Velimir Ilić rekao da se isplata odobrenih stambenih kredita građanima, koja je kasnila, može očekivati već od ponedeljka. Stambeno naselje "Stepa Stepanović" biće useljivo do kraja aprila, najavljuju iz Vlade.

Na mestu nekadašnje kasarne na Voždovcu, i pored visokih temperatura radi se punom parom. Sva 44 objekta izgrađena su do krova. Iz Vlade najavljuju da će država graditi stanove i u unutrašnjosti, kao i stanove za socijalno ugrožene.

Isplata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odobrenih subvencionisanih stambenih kredita građanima, koja je kasnila, može se očekivati već od ponedeljka, rekao je ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić. 

"Oko 320 miliona dinara je spremno, a subvencionisanje novih kredita će se nastaviti posle rebalansa budžeta, rekao je Ilić novinarima, nakon obilska naselja "Stepa Stepanović" na Voždovcu i naglasio da je o tome juče u Vladi razgovarao sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem.

Ilić je rekao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da se do kraja aprila naredne godine može očekivati izgradnja svih 4.616 stanova na toj lokaciji, a do kraja jula naredne godine i izgradnja kompletne infrastrukture.

Do sada je prodato više od 2.400 stanova u tom naselju, a kako je najavljeno, svim građanima će biti plaćeni penali, zbog kašnjenja radova i sporog dobijanja upotrebnih dozvola.

"Svim građanima koji su ili zbog kašnjenja radova ili sporog dobijanja upotrebnih dozvola bili oštećeni Građevinska direkcija Srbije će nadoknaditi stanarinu u vrednosti od 4 evra po kvadratu stana koji su kupili", kaže direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić.

Ilić je najavio izgradnju sličnih stanova i u unutrašnjosti Srbije, ali i izgradnju socijalnih stanova za socijalno ugrožene građane - romsku populaciju, samohrane majke, invalide i druge.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.