Izvor: Banke.Online.rs, 13.Jun.2012, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država više nema novca za stanove

U državnoj kasi ostalo sredstava dovoljno za svega oko 100 zahteva građana koji žele da kupe stan. Banke prestale da kreditiraju i nabavku novih prozora jer je planirani novac potrošen. SUBVENCIJE države za stambene kredite i poboljšanje energetske efikasnosti su - potrošene. Od ukupno 1,7 milijardi dinara, koliko je Uredbom o subvencionisanim stambenim kreditima opredeljeno iz budžeta za pomoć građanima prilikom kupovine kvadrata, ostalo je novca za još svega oko 100 zahteva, saznaju "Novosti" u Ministarstvu finansija. U bankama kažu da je interesovanje za stambene zajmove nezapamćeno, a već za nekoliko dana, pošto se potroši kvota, biće obustavljen prijem zahteva. U Ministarstvu za prostorno planiranje ističu da pokušavaju da nađu rešenje kako bi se obezbedila dodatna sredstva, a svakako će za tu namenu tražiti još novca i prilikom rebalansa budžeta. Svi oni građani kojima je Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita odobrila subvenciju nemaju razloga za brigu jer su njihovi zahtevi već ušli u kvotu.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Banke.Online.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država više nema novca za stanove

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2012, 22:40

U državnoj kasi ostalo sredstava dovoljno za svega oko 100 zahteva građana koji žele da kupe stan. Banke prestale da kreditiraju i nabavku novih prozora jer je planirani novac potrošen

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.