Izvor: Blic, 20.Jan.2022, 14:03

DO KEŠ KREDITA I BEZ KAMATE I ZA DAN Srbi su ih i dalje "gladni", mere se u stotinama milijardi, a ono šta banke sada rade samo bi moglo doliti "ulje na vatru"

Baš kako se i očekivalo. Keš krediti u Srbiji nesumnjivo su oborili rekord u prošloj godini. Prema najnovijim podacima za 12 meseci u prošloj godini odobreno ih je oko 58 milijardi dinara, ali to nije i jedini podatak koji govori o rapidnom rasu. Danas, naime, keš krediti kod građana čine čak 61 odsto ukupnih zajmova i ukupno su teški 625 milijardi dinara! Poređenja radi, stambeni i potrošački su na nivou od 6,5 odsto, a poljoprivredni oko 3 procenta.
Pogledaj vesti o: Stambeni krediti

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.