Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2021, 11:18

Violina i šampanjac na aerodromu: Bravo, bato, sija kao zlato

Emotivan doček Milenku Sebiću

Kao što je Milenko Sebić obradovao Srbiju, tako su najmiliji razgalili našeg bronzanog olimpijca. Osvajač medalje u disciplini malokalibarska puška trostav, vratio se u Beograd i čim je kročio na tle otadžbine, sačekalo ga je prijatno iznenađenje.

Momka iz Trstenika dočekala su porodica i prijatelji, organizovali muzičku pratnju violinom, a koliko emocija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je viđeno na aerodromu „Nikola Tesla“ svedoči natpis na srpskoj trobojci: „Bravo, bato!!! Sija kao zlato“.

I sam Sebić je bio pod udarom adrenalina.

Srbija do Tokija“, uskliknuo je naš strelac. „Bila je prevelika čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama, to sam tek video posle osvojene medalje, dobio sam poruke podrške od ljudi koje čak i ne poznajem. Sve je bilo previše brzo, morali smo da se vratimo u Srbiju. Hvala svima koji su nas gledali i podržavali, a hvala što i dalje daju podršku onim ljudima koji su ostali u Tokiju.

Tokom dočeka Milenko je nazdravio šampanjcem. Sad je sve dozvoljeno i poželjno, jer je Srbiji doneo medalju u takmičenju gde nismo ubrajani među favorite.

„Najveći stres sam doživeo u osnovnom delu, tu sam znao da ako ne odradim dobro neću biti ni u finalu. Svako finale je teško, posle moje dobre prve serije, čuo sam da sam na prvom mestu i onda drugi stav nije bio dobar i samo sam gledao na semaforu gde se nalazim, međutim, posle Ukrajinca i njegove 'nesreće' pomaknuo sam se na tabli i uspeo da održavam ritam“.

Malo ko je od šire sportske javnosti čuo za Milenka Sebića pre takmičenja u Japanu, međutim, selektor Dragan Donević otkrio je detalje koji svedoče koliko je ovaj strelac posvećen...

Napravili smo istorijski uspeh, nastavljamo istim putem gde je stala naša legendarna reprezentacijea još od Seula 1988. Ovo što je Milenko uradio je iznenađenje za novinare i gledaoce, ne i za stručnjake. Milenko Sebić je jedan od retkih strelaca koji dolazi dva sata na trening pre svih, a onda ostaje još toliko nakon treninga“, pojasnio je Donević.

Selektor je dodao da je reprezentacija obezbedila dodatnu municiju Sebiću kako bi mogao da unapredi rezultate.

Svi strelci imaju po 800 metaka za treninge i takmičenje, a Milenko je osim tih 800 dobio i 1.000 dodatnih, trenirao čak i na suvo. Zato s ponosom mogu reći da je Srbija peta zemlja u Evropi, a sedma u svetu po rezultatima s ovih Olimpijskih igara“, dodao je Donević.

Svaka čast. Pamtiće se.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.