Srpski admiral Nelson!

Izvor: RTS, 30.Jul.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski admiral Nelson!

Demarkus Nelson dobio državljanstvo Srbije. Vidić prvi put protiv Junajteda. Sabelja napušta klupu Argentine. Šarunas Jasikevičijus okončao karijeru. Fabio Kapelo ostaje selektor Rusije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru 

12.20 - Italijanski trener Fabio Kapelo rekao je da će ostati selektor fudbalske reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rusije, uprkos njenom lošem rezultatu na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Rusija je u Brazilu ispala posle takmičenja po grupama, bez ijedne pobede, što je izazvalo spekulacije o ostanku Kapela na klupi.

Fudbalski savez Rusije i Kapelo održali su dva sastanka u tri dana, a trener je posle drugog rekao da je "potvrđeno" da će nastaviti da radi s timom Rusije.

Kapelo je u januaru potpisao produžetak ugovora do završetka Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Ovaj 68-godišnji trener je ranije rekao da će otići u penziju kada završi posao s Rusijom. 

12.00 - Legendarni litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičijus objavio je da je završio igračku karijeru i da će od naredne sezone raditi kao pomoćni trener Žalgirisa.

On je u 38. godini odlučio da se oprosti, nakon što je prethodnu sezonu odigrao upravo u šampionu Litvanije.

Tokom bogate karijere igrao je još u Lijetuvos Ritasu, ljubljanskoj Olimpiji, Barseloni, Panatinaikosu, Makabiju, Fenerbahčeu, a oprobao se i u NBA ligi u Indijani i Golden Stejtu.

Jasikevičijus je četiri puta osvajao Evroligu (2003, 2004, 2005, 2009), dva puta je proglašavan najboljim igračem Evrope (2004 ,2005), a ima i titule prvaka Grčke, Turske, Litvanije, Španije i Izraela.

Sa reprezentacijom Litvanije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju (2000), kao i zlato i bronzu na Svetskom prvenstvu u Švedskoj (2003), odnosno Španiji (2007). 

11.00 - Reprezentativac Holandije i fudbaler Noriča, Liroj Fer, pokazao je na svom venčanju da ima i druge kvalitete osim fudbalskih...

10.00 - Američki košarkaš Demarkus Nelson postao je državljanin Srbije, objavljeno je u današnjem Službenom glasniku rešenje Vlade Srbije.

Rešenje o prijemu u državljanstvo Srbije doneto je 24. jula, a objavljeno je u poslednjem broju Službenog glasnika.

Nelson je rođen 2. novembra 1985. u Kaliforniji i ima državljanstvo SAD.

Košarkaš trenutno nije bio dostupan za komentar. On je dve godine proveo u Crvenoj zvezdi i bio je vođa tima, a ovog leta je prešao u grčki Panatinaikos. 

09.00 - Boljim izvođenjem jedanaesteraca Mančester Junajted je na Internacionalnom kupu šampiona jutros u Vašingtonu savladao Inter iz Milana sa 5:3.

U regularnom toku utakmica je završena bez golova. Sigurni izvođači penala za Mančester bili su Jang, Ernandes, Kleverli, Kagava i Flečer, dok su golove za Inter postigli Guarin, M'Vila i Taider. Četvrti izvođač jedanaesterca za Inter, Marko Andreoli, nije bio uspešan, tako da Milanezi peti penal nisu ni izvodili.

U okviru istog turnira, Roma je u Dalasu savladala madridski Real sa 1:0, a strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Frančesko Toti u 58. minutu.

Do kraja turnira ostalo je da se odigraju još dve utakmice, obe 2. avgusta, a sastaće se: Inter–Roma i Mančester Junajted–Real Madrid.

08.00 - Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Alehandro Sabelja definitivno neće obnoviti ugovor koji mu ističe u septembru, preneli su argentinski mediji.

Dnevni list Nasion navodi da je argentinski fudbalski savez ponudio Sabelji nastavak saradnje, ali da je on potvrdio predsedniku AFA Huliju Grondoni da napušta selektorsku funkciju.

Pedesetdevetogodišnji stručnjak vodio je nacionalni tim "gaučosa" do finala ovogodišnjeg prvenstva sveta u Brazilu, gde je u borbi za titulu Argentina poražena od Nemačke posle produžetaka rezultatom 1:0.

06.00 -Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Kanađanin Danijel Nestor, nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo turnira u Vašingtonu. Oni su poraženi od kolumbijsko-španskog para Huan Sebastijan Kabal/David Marero sa 0:2 u setovima (2:6, 2:6).

05.00 - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo VTA turnira u Vašingtonu.

Ona je rano jutros po srednjoevropskom vremenu pobedila Australijanku Oliviju Rogovsku sa 2:1 u setovima (6:7, 7:5, 7:5).

Protivnica Bojane Jovanovski u narednoj rundi turnira biće Sorana Kirstea iz Rumunije koja je pobedila Holanđanku Kiki Bertens sa 6:4, 4:6, 6:3.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nelsone, Srbine!

Izvor: Sportske.net, 30.Jul.2014

Košarkaška vest dana stiže iz - Službenog glasnika Vlade Srbije, gde je objavljeno da je doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Telekom dobio srpsko državljanstvo!

Nastavak na Sportske.net...

Damarkuse, Srbine?!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2014

Detalj iz najnovijeg Službenog glasnika Vlade Srbije – Damarkus Nelson novi je srpski državljanin, prenosi dnevni listi Kurir. Odluka je, kako je precizirano, doneta 24. jula. Reklo bi se, prilično zakasnelo, pošto je bivši košarkaš Crvene zvezde, koji je u Beogradu proveo protekle dve sezone,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.