Izvor: HotSport.rs, 20.Jan.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKA LIGA: Srbija potopila Rusiju, petarda Filipovića

Odličnom igrom u 3. kolu Svetske lige Srbija je u Astrahanu savladala Rusiju sa 17:8 i tako napravila ogroman korak ka završnici takmičenja u Bergamu.

 
Rusi su samo poveli, ali je raspoloženi kapiten Filipović preuzeo stvar u svoje ruke i posle četiri minuta bilo je 4:1 za našu reprezentcaiju.
U drugoj četvrtini sa tri gola Subotića, Jakšića i Ubovića Srbija je odmakla >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << na 7:2, do kraja su se upisali Nagajev i pet sekundi pred poluvreme Rađen. Srbija je odlično igrala sa igračem manje, Pijetlović je bio odličan na golu. Napad je delovao vrlo moćno.
Slično je bilo i u nastavku. Prednost je rasla, dva gola Filipovića u trećem delu uz pogotke Jakšića, Subotića i Mitrovića. U poslednjoj četvrtini je branio Rističević. Rusi su brzo postigli dva gola ali se posle gola Mitrovića razigrao Mandić. Bio je dvostruki strelac, a tačku na pobedu je stavio Filipović sekund pre kraja.
– Zadovoljan sam rezultatom, odnosom prema utakmici. Obavili smo posao, predstoje nam još tri susreta i nastavljamo po planu. Ne treba zaboraviti sa je put bio naporan ali se srećom to nije osetilo – rekao je Dejan Savić.
Rusija 8
Srbija 17
(2:4, 1:4, 2:5, 3:4)
Bazen: Puškin. Gledalaca: 1500. Sudije: Budramis (Grčka), Uz (Turska). Igrač više: Rusija 11 (4), Srbija 7 (5). Peterci: Srbija 1 (1).
Rusija: Ivanov, Odoncov 1, Zinatulin 1, Sučkov, Ivankov 1, Andrjukov, Stepanjuk 3, Latipov, Bičkov, Nagajev 2, lisunov, Antipov, Kornjejev. Selektor: Šagajev.
Srbija: G.Pijetlović, Mandić 2, S.Rašović 1, Ranđelović, Subotić 2, D. Pijetlović 1, Jakšić 2, V. Rašović, Rađen 1, Filipović 5, Ubović 1, S. Mitrović 2, Rističević. Selektor: Savić.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

SVETSKA LIGA: Srbi, Mađari i Hrvati lideri grupa

Izvor: HotSport.rs, 21.Jan.2015, 17:43

U četvrtom kolu Svetske lige najubedljivije pobede ostvarili su evropski šampion Srbija i branilac SL i Crna Gora. Podmlađena reprezentacija Srbije je bila izuzetno ubedljiva u Rusiji slavivši sa 17:8, a Crna Gora je kao domaćin potopila Tursku sa 15:4.. . U našoj grupi B lider na tabeli je Srbija...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.