Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 00:24

Polufinale Kupa Argentine: Godojeva jedina viza za Libertadores, ali i Teljeres želi finale sa Bokom

Taljeres u u poslednja četiri okršaja u tri navrata pobeđivao tim iz Mendoze

Početkom novembra Boka Juniors je trijumfom nad Argentinosima obezbedila plasman u finale Kupa Argentine. Predstojeće noći jedan od najvećih klubova Argentine i Juže Amerike saznaće ko će mu biti rivalu u pohodu na četvrti trofej nacionalnog kupa. Pitaju se Taljeres i Godoj Kruz, klubovi koji nikada nisu trijumfovali u najmasovnijem takmičenju Argentine.

Taljeres je dugo figurirao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao jedini tim koji bi mogao da pomrsi račune River Plejtu na putu do titule, ali ekipa Marsela Galjarda je ipak bila prejaka. Klub iz Kordobe će gotovo izvesno izboriti plasman u grupnu fazu Libertadoresa, ali ako mu kojim čudom on izmakne kroz prvenstvo, mogao bi da ga pojuri i kroz kup, ukoliko se nađe u finalu sa Bokom.

Matadori slove za blagog favorita u duelu sa Godoj kruzom i dobar deo Argentine navijaće upravo za Taljeres, jer ukoliko Godoj kojim slučajem prođe u finale, te osvoji trofej. Oduzeće jedno mesto u Libertadoresu klubovima koji se nadaju da će ga kaparisati kroz prvenstvo do čijeg kraja su ostala još dva kola. Osim Taljeresa, u opticaju su Kolon, Estudijantes, Boka i Lanus.

Taljeres je svestan da može da jaše na talasu dobre energije zahvaljujući činjenici da je u prethodna četriri međusobna okršaja sa Godojem tri puta slavio uz samo jedan primljen gol. Zna šef stručnog štaba Aleksandar Medina da će njegova ekipa biti na pola puta do uspeha ako zaustavi ubedljivo najboljeg strelca rivala Martina Ohedu. Levokrilni fudbaler je postigao 12 i namestio tri pogotka ove sezone.

Klub iz Kordobe najviše se uzda u napadača Mihaela Santosa, odnosno levog beka Enca Dijasa. Santos je ove sezone u sedam navrata tresao mreže rivala, dok je defanzivac zabeležio učinak na kojim bi mu pozavideli mnogi vezni fudbaleri - spakovao je četiri gola saigračima i postigao isto toliko pogodaka.

Pozitivna stvar za Godoj je svakako ubedljiva pobeda nad Patronatom od pre par dana kojom je preikunt negativan niz od četiri meča bez trijumfa. Kada je reč o Taljeresu, pre nedelju dana mu je Himnasija priredila ozbiljan debakl (5:2), ali je raspoloženje popravljeno pobedom 2:0 protiv Aldosivija.

KUP ARGENTINE, POLUFINALE

01.10: (2,20) Taljeres (3,15) Godoj Kruz (3,25)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Polufinale Kupa Argentine: Godojeva jedina viza za Libertadores, ali i Taljeres želi finale sa Bokom

Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021

Taljeres u u poslednja četiri okršaja u tri navrata pobeđivao tim iz Mendoze..Početkom novembra Boka Juniors je trijumfom nad Argentinosima obezbedila plasman u finale Kupa Argentine. Predstojeće noći jedan od najvećih klubova Argentine i Juže Amerike saznaće ko će mu biti rival u pohodu na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.