Novi rekord i pobeda Španovićeve!

Izvor: B92, 03.Sep.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi rekord i pobeda Španovićeve!

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Cirihu uz novi nacionalni rekord u skou u dalj.

Španovićeva je u poslednjoj seriji skočila 7,02 metara i revanširala se Amerikanki Tijani Bartoleti, koja je postala svetska šampionka prošle sedmice u Pekingu.

Španovićeva je imala dva najbolja skoka u Cirihu do poslednje serije, sa 6,93m i 6,90, da bi Bartoleta nakond dve propuštene serije skočila 6,97 u poslednjoj seriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ipak, Španovićeva je skakala poslednja, i najboljim skokom karijere ostvarila drugu uzastopnu pobedu u Dijamantskoj ligi.

On je skočila centimetar više nego u Pekingu, gde je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Prethodnu pobedu u Dijamantskoj ligi je ostvarila na mitingu u Monaku sa skokom od 6,87 metara.

Španovićeva je tako stigla do druge pozicije u generalnom poretku elitnog takmičenja sa 12 poena, sa osam manje od liderke Bartolete.

Treće mesto osvojila je Britanka Šara Proktor, srebrna iz Pekinga, sa devet.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ONA NE SKAČE, ONA LETI: Novi nacionalni rekord i pobeda za Ivanu Španović!

Izvor: HotSport.rs, 03.Sep.2015

Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Cirihu uz novi nacionalni rekord. . . Ivana je u poslednjoj seriji skočila 7,02 i za centimetar pomerila svoj i nacionalni rekord i tako zauzela prvo mesto ispred Tijane Bartoleti, kojoj se revanširala za finale u...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.