Novi trijumf Ivane Španović

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trijumf Ivane Španović

CIRIH - Srpska atletičarka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Cirihu uz novi nacionalni rekord.

Španovićeva je u poslednjoj seriji skočila 7,02 metara i revanširala se Amerikanki Tijani Bartoleti, koja je postala svjetska šampionka prošle sedmice u Pekingu.

Španovićeva je imala dva najbolja skoka u Cirihu do posljednje serije, sa 6,93m i 6,90, da bi Bartoleta nakond dve propuštene serije skočila 6,97 u posljednjoj seriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Ipak, Španovićeva je skakala posljednja, i najboljim skokom karijere ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u Dijamantskoj ligi.

On je skočila centimetar više nego u Pekingu, gdje je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Prethodnu pobjedu u Dijamantskoj ligi je ostvarila na mitingu u Monaku sa skokom od 6,87 metara.

Španovićeva je tako stigla do druge pozicije u generalnom poretku elitnog takmičenja sa 12 poena, sa osam manje od liderke Bartolete.

Treće mjesto osvojila je Britanka Šara Proktor, srebrna iz Pekinga, sa devet.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.