Alarmantno u Kragujevcu!

Izvor: Mondo, 02.Apr.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alarmantno u Kragujevcu!

Fudbaleri Radničkog 1923 upozorili su da tom superligašu preti gašenje zbog nebrige i nezavidne materijalne situacije.

Foto: fkradnicki.com

Srpski sport generalno se nalazi u finansijskim problemima, kao i čitava država. Sredina u kojoj se poslednjih meseci to možda i najočiglednije oslikava je Kragujevac.

Košarkaški klub bio je ugledni ABA ligaš i učesnik Evrokupa, a onda se jednostavno ugasio. Vaterpolisti su blizu plasmana na finalni turnir >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Lige šampiona, ali se uoči svakog evropskog gostovanja postavi pitanje sredstava za put i smeštaj.

Fudbalski klub Radnički 1923, kako tvrde njegovi igrači, uskoro bi mogao da doživi neslavnu sudbinu košarkaškog kolektiva...

Oni su saopštenjem i apelom reagovali na izjavu gradonačelnika Kragujevca, kojom se najavljuje obustava finansijske podrške klubu od strane lokalne samouprave, što je bila praktično jedina nada u zaustavljanje propadanja.

"Da je sve zaista tako, govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom, podnelo ostavku. Jasno je koliko se mi, igrači, u takvim okolnostima osećamo poniženo i postiđeno", stoji u saopštenju fudbalera Radničkog, pročitanog na konferenciji za novinare i objavljenog na klupskom sajtu.

Oni navode da četiri meseca ne primaju plate i da treniraju sa "jedine tri lopte koje imaju", na terenima koji "više liče na livade", ali da će se boriti do kraja.

Nadaju se, ne sami.

"Nužna je mobilizacija svih koji vole Radnički. Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana".

Radnički je poslednji na prvenstvenoj tabeli sa osvojenih 14 bodova iz 20 utakmica, četiri manje od Voždovca, a pet od imenjaka iz Niša.

Predstojećeg vikenda Šumadinci gostuju vodećem Partizanu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.