Sony: Naši telefoni nisu prava konkurencija

Izvor: B92, 16.Nov.2012, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony: Naši telefoni nisu prava konkurencija

Sony nikada nije dovoljno ozbijno prihvatio koncept pametnih telefona, ali to bi moglo da se uskoro promeni sudeći po rečima šefa prodaje Sony Mobilea - Densa van Šija.

U intervju sa magazinom Financial Times Denis je praktično priznao da celokupna Sony linija pametnih telefona nema uređaj koji bi se suprotstavio Galaxyju S III.

„U bliskoj budućnosti planiramo da predstavimo model koji će biti u stanju da se takmiči sa Samsug i Apple telefonima i to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najverovatnije početkom 2013. godine“, rekao je tom prilikom.

Sony, kao i Sony Ericsson, pravili su izuzetne telefone a njihov izgled i izrada nikada nisu dovođeni u pitanje. Ono što je predstavljalo veliki problem jeste kompatibilnost sa Androidom i skoro nepostojeći apdejtovi.

Sony predstavi telefon i odmah fokus premesti na sledeći model tako ostavljajući starije modele bez adekvatne podrške.

Xperia TL trenutno predstavlja sam vrh ponude ove kompanije, i vrlo lako mogao bi da predstavlja konkurenciju drugim vodećim modelima ali zbog nedostatka odgovarajućeg marketinga i promocije, ovaj model je i dalje van domašaja potencijalnih kupaca.

„Trenutno imamo jako dobru vezu sa Microsoftom i ako Windows telefon postigne očekivan uspeh, mi nećemo samo sedeti skrštenih ruku, bićemo spremni“, izjavio je Dens sa Financial Times.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.