Sve miriše na TRADICIJU I LJUBAV: Aranđelovdan slavi veliki deo domaće estrade, OVAKO se obeležava u njihovom domu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2023, 20:49

Sve miriše na TRADICIJU I LJUBAV: Aranđelovdan slavi veliki deo domaće estrade, OVAKO se obeležava u njihovom domu

Na današnji dan pravoslavni vernici obeležavaju praznik i krsnu slavu Sabor Svetog Arhangela Mihaila - Aranđelovdan. Aranđelovdan je prema brojnosti vernika koji ga slave druga najčešća slava kod Srba posle Svetog Nikole, a evo i koji je sve to poznati slave.

Pravoslavni vernici u Srbiji danas proslavljaju slavu Aranđelovdan, koji je česta slava u našem narodu, a među onima koji slave slavu su i brojne poznate ličnosti.

Tako smo mogli da primetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kod pevačice Nede Ukraden vlada prava praznična atmosfera, a pevačica nije skidala osmeh sa lica dok je sa svojom porodicom uživala u đakonijama koje su se našle na njenoj trpezi.

Ona je podelila fotografiju uz koju je napisala: "Aranđelovdan. Kad dom zamiriše na tradiciju".

Lepa Brena i Boba Živojinović danas proslavljaju krsnu slavu Aranđelovdan, a tradicionalno su tim povodom organizovali druženje u svom porodičnom domu na Bežanijskoj kosi. Sin Lepe Brene, Viktor Živojinović sada je na svom Instagramu objavio da je sve spremno za slavu.

Naime, on je objavio nekoliko fotografija, među kojima se izdvojila ona sa njihovim dragim gostom patrijarhom Porfirijem.

Una Čolić, starija ćerka pevača Zdravka Čolića, podelila je sliku sveće i kolača, a pevačica Suzana Mančić je podelila fotografiju sveca.

A post shared by Suzana Mancic (@suzanamancicofficial)

- Svima koji slave Sv.Aranđela, mojoj porodici, familiji i prijateljima želim da u radosti i dobrom zdravlju preseku kolač, posluže žito i dom ispune verom i ljubavlju. Neka nam je srećna slava - napisala je Suzana, a na svom storiju pokazala i momenat kada u crkvi svešta slavski kolač.

Koleginice Katarina Živković i Aleksandra Mladenović, takođe su se oglasile povodom današnjeg praznika, a njihove slave. Tako jeKatarina podelila ikonu svetog Arhangela i napisala:

- Veru poštuj, slavu slavi, neka vide da si Srbin pravi. Srećna slava - stoji u njenoj objavi.

Kod Aleksandre vlada slavska atmosfera i veselje je počelo  još sinoć.

Pevač Darko Filipović takođe je poželeo srećnu slavu svima koji slave, a bivši rijaliti učesnik Savo Perović se pohvalio svojim umećem pravljenja pogače i poželeo srećnu slavu njegovima i svima koji danas slave.

Bivše zadrugarke Jovana Ljubisavljević i Milica Kemez takođe su podelile toplu atmosferu porodične proslave.

Od poznatih danas slave i Đokovići (Novak i Jelena). Iako je prethodnih godina stalno bio u krugu svojih najmilijih, ovoga puta se posvetio obavezama sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije na turniru u Malagi.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Bivši muž Jovane Jeremić takođe obeležava ovaj dan, kao i pevačica Goca Božinovska, koja obeležava slavu sa sinom Mirkom.

Trajkovići, Radiša, poznatiji kao Đani i njegova supruga Slađa takođe su jedan od poznatih parova koji slave krsnu slavu, ali se oni nisu oglašavali na mrežama. Glumac Dragan Gagi Jovanović takođe danas slavi, ali se ni on nije oglašavao.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.