KATANAC NA CRKVI: Vladici zabranili ulaz u Hram Hrista Spasa u Prištini

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2016, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATANAC NA CRKVI: Vladici zabranili ulaz u Hram Hrista Spasa u Prištini

Nepoznate osobe zamenile katance na crkvi u Prištini. Eparhija raško-prizrenska podnela je krivičnu prijavu policiji sa zahtevom da se hitno sprovede istraga EPARHIJA raško-prizrenska saopštila je da je predstavnicima Srpske pravoslavne crkve onemogućen pristup Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Kako kažu iz Eparhije, posle liturgije u Crkvi Svetog Nikole, vladika Teodosije pokušao je sa manjom grupom sveštenika i vernika da poseti još nezavršeni Hram Hrista >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Spasa u centru Prištine, ali su prilikom pokušaja da uđu u hram ustanovili da su katanci na crkvi promenjeni, čime je pravnom vlasniku (SPC) onemogućen ulazak u hram.- Budući da je reč o otvorenom aktu pravnog nasilja, sprečavanja slobode pristupa imovini i slobode veroispovedanja, Eparhija raško-prizrenska podnela je krivičnu prijavu policiji u Prištini sa zahtevom da se hitno sprovede istraga ko je i na osnovu kojeg prava promenio katance na crkvi - navode iz Eparhije. Kako ističu iz Eparhije, nepoznate osobe koje su isekle postojeće katance i postavile svoje učinile su to bez ikakve konsultacije sa SPC.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAKLJUČANA SRPSKA SVETINJA U PRIŠTINI: Vladici zabranili ulaz u Hram Hrista Spasa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016

Eparhija raško-prizrenska podnela je krivičnu prijavu policiji sa zahtevom da se hitno sprovede istraga..Nepoznate osobe zamenile katance na crkvi u Prištini...Eparhija raško-prizrenska saopštila je da je predstavnicima Srpske pravoslavne crkve onemogućen pristup Hramu Hrista Spasa u centru Prištine...Kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.