KATANAC NA CRKVI: Vladici zabranili ulaz u Hram Hrista Spasa u Prištini

D. Z.

21. 12. 2016. u 00:27

Nepoznate osobe zamenile katance na crkvi u Prištini. Eparhija raško-prizrenska podnela je krivičnu prijavu policiji sa zahtevom da se hitno sprovede istraga

КАТАНАЦ НА ЦРКВИ: Владици забранили улаз у Храм Христа Спаса у Приштини
EPARHIJA raško-prizrenska saopštila je da je predstavnicima Srpske pravoslavne crkve onemogućen pristup Hramu Hrista Spasa u centru Prištine.

Kako kažu iz Eparhije, posle liturgije u Crkvi Svetog Nikole, vladika Teodosije pokušao je sa manjom grupom sveštenika i vernika da poseti još nezavršeni Hram Hrista Spasa u centru Prištine, ali su prilikom pokušaja da uđu u hram ustanovili da su katanci na crkvi promenjeni, čime je pravnom vlasniku (SPC) onemogućen ulazak u hram.

- Budući da je reč o otvorenom aktu pravnog nasilja, sprečavanja slobode pristupa imovini i slobode veroispovedanja, Eparhija raško-prizrenska podnela je krivičnu prijavu policiji u Prištini sa zahtevom da se hitno sprovede istraga ko je i na osnovu kojeg prava promenio katance na crkvi - navode iz Eparhije.

Kako ističu iz Eparhije, nepoznate osobe koje su isekle postojeće katance i postavile svoje učinile su to bez ikakve konsultacije sa SPC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

narod

21.12.2016. 07:28

eto dokle su nas doveli tito i njegovi komunisti iz srbije.mi smo dobar narod, al nismo mi krivi što su nam englezi na silu uz pomoć staljina doveli komuniste na vlast.

CH

22.12.2016. 07:43

Tito kriv? Gde su oni koji su za dobre pare prodali imanje za dobre pare i otišli u BG ? Tako Kosovo ostao bez srba naravno Albanci iskoristili to. Srbi su prodali Kosovo a sada kukate