Bez dogovora Vlade i sindikata prosvete

Izvor: Studio B, 21.Jan.2011, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora Vlade i sindikata prosvete

Sastanak predstavnika Vlade i sindikata u oblasti obrazovanja nije rezultirao dogovorom pa će razgovori biti nastavljeni u ponedeljak, 24. januara, kada će škole započeti zakonski štrajk.

Sindikati traže povećanje budžeta za prosvetu za 20-ak milijardi dinara, a na sastanku je dogovoreno da sindikati do ponedeljka dostave detaljan plan raspodele sredstava koja traže od Vlade.

Predsednik Sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Nezavisnost" Tomislav Živanović kaže da će u oko 300 škola, članica tog sindikata, u ponedeljak časovi biti skraćeni na 30 minuta. Ukoliko razgovori ne uspeju, u oko 1.500 škola od 28. januara, rad će potpuno biti obustvaljen.

Sindikati traže od vlade povećanje budžeta za prosvetu za 24,5 odsto, odnosno 20-ak milijardi dinara, kako bi zaposleni na najjednostavnijim poslovima dobili zagarantovani minimalac, a odnos koeficijenata za složenije poslove bio jednak odnosu pre zamrzavanja plata.

Prosvetni radnici zahtevaju i isplatu jubilarnih nagrada za prethodne dve godine, zatim sredstva za isplatu otpremnina kolegama koji su još pre godinu dana otišli iz prosvete, kao i da odmah započnu pregovori o izmeni uredbe o koeficijentima zaposlenih u prosveti.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi,   Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju pregovori prosvetara i Vlade

Izvor: Šumadija Press, 21.Jan.2011

Pregovori reprezentativnih prosvetnih sindikata koji najavljuju štrajk od 28. januara i predstavnika ministarstava prosvete i finasija počeće danas.

Nastavak na Šumadija Press...

Prosvetari traže 26 mlrd. dinara

Izvor: B92, 22.Jan.2011, 03:30

Beograd -- Sindikati prosvetnih radnika tvrde da neće odustati od generalnog štrajka najavljenog za 28. januar ako Vlada ne poveća budžet za prosvetu...Oni zahtevaju povećanje za 24,5 odsto, odnosno 26 milijardi dinara koliko je potrebno za ispunjenje njihovih zahteva...Pregovori između sindikalnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.