Procena bezbednosti veb lokacija učesnika Sinergije 09

Izvor: B92, 09.Okt.2009, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procena bezbednosti veb lokacija učesnika Sinergije 09

Kompanija Microsoft Software će u saradnji sa partnerskom firmom Network Security Solutions pokloniti osnovnu procenu bezbednosti veb lokacije svim zainteresovanim firmama - učesnicama Sinergije 09, bez obzira na broj prijavljenih posetilaca ove IT konferencije.

Izvor: Mikro




Konsultanti firme Network Security Solutions će primenom hakerskih metoda testirati bezbednost veb lokacije zainteresovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klijenta u odnosu na listu OWASP TOP 10 (OWASP - Open Web Application Security Project, organizacija koja se bavi unapređivanjem bezbednosti veb lokacija).

Verovatnoća da postoje bezbednosni propusti je oko 90 posto, ukoliko veb lokacija sadrži bilo šta osim statičkog HTML. Bezbednosni propusti u veb aplikacijama mogu imati za posledicu gubitak intelektualne svojine i podataka vlasnika lokacije, kao i negativan uticaj na ugled kompanije, ali i prestanak izvršenja usluga i brojne druge sistemske, finansijske i zakonske posledice. Na osnovu istraživanja instituta SANS, više od 60 posto napada uočenih na Internetu su napadi na veb aplikacije, a utvrđeno je i da preko 90 posto veb lokacija ima jedan ili više propusta sa liste OWASP TOP 10.

Više informacija na ovu temu, kao i Internet vezu za registraciju za besplatnu procenu veb lokacije možete naći na veb stranici Sinergije 09.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.