Tehnopolis

Petak, 09.10.2009.

19:07

Procena bezbednosti veb lokacija učesnika Sinergije 09

Kompanija Microsoft Software će u saradnji sa partnerskom firmom Network Security Solutions pokloniti osnovnu procenu bezbednosti veb lokacije svim zainteresovanim firmama - učesnicama Sinergije 09, bez obzira na broj prijavljenih posetilaca ove IT konferencije.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Default images

Konsultanti firme Network Security Solutions će primenom hakerskih metoda testirati bezbednost veb lokacije zainteresovanog klijenta u odnosu na listu OWASP TOP 10 (OWASP - Open Web Application Security Project, organizacija koja se bavi unapređivanjem bezbednosti veb lokacija).

Verovatnoća da postoje bezbednosni propusti je oko 90 posto, ukoliko veb lokacija sadrži bilo šta osim statičkog HTML. Bezbednosni propusti u veb aplikacijama mogu imati za posledicu gubitak intelektualne svojine i podataka vlasnika lokacije, kao i negativan uticaj na ugled kompanije, ali i prestanak izvršenja usluga i brojne druge sistemske, finansijske i zakonske posledice. Na osnovu istraživanja instituta SANS, više od 60 posto napada uočenih na Internetu su napadi na veb aplikacije, a utvrđeno je i da preko 90 posto veb lokacija ima jedan ili više propusta sa liste OWASP TOP 10.

Više informacija na ovu temu, kao i Internet vezu za registraciju za besplatnu procenu veb lokacije možete naći na veb stranici Sinergije 09.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: