Sveštenik napao Seve zbog teksta nove pesme

Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik napao Seve zbog teksta nove pesme

Svojim novim albumom najpopularnija hrvatska pop pevačica Severina napravila je veliku pometnju u susednoj Hrvatskoj. Kontroverzni sveštenik i kolumnista don Anđelko Kaćunko, poznat po svojim radikalnim izjavama, smatra da je Severina ovog puta preterala.

Na njenom novom albumu „Zdravo, Marijo" mogu se čuti sledeći stihovi:

„Zdravo, Marijo, neka bude volja tvoja da ne budem stara cura >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez avantura... aleluja, aleluja... Molite se, cure, molim se i ja, daj nam Bože više muškaraca nego godina".

Tekstove potpisuje Marina Tucaković, ali je naravno i sama Severina imala udela u toj kreaciji. Muziku i produkciju radio je veliki majstor Goran Bregović. Don Kaćunko je zgrožen pomenutim stihovima i piše u svojoj kolumni da je Severina napravila parodiju hrišćanske molitve, te da je to logičan nastavak puta kojim je davno krenula. Kaćunko kaže da je Seve do 18. godine držala sliku Gospe Sinjske, a onda prodala dušu đavolu. Sveštenik povređen Severininom najnovijom provokacijom dodao je i kako nije tačno da svakom muškarcu treba kurva, te da smatra problematičnim to što Seve mladim ljudima šalje takvu poruku.

Severina je odmah uzvratila don Kaćunku.

- Nema on šta mene da komentariše, on je budaletina i to svi u crkvi znaju, ali mu ne mogu pomoći. U svakom žitu ima kukolja. U drugom slučaju rado bih mu oprala noge i obrisala ih svojom kosom samo da je malo zgodniji. Ali taj gospodin, nažalost, ne propoveda prema Isusovim načelima i u svojim kolumnama seje govor mržnje i šteti crkvi - rekla je Severina.

Novi album će za hrvatsko tržište objaviti „Dalas Records", a za srpsko tržište najverovatnije „City Records". Budući da je ovo izuzetno skup projekat, veoma je moguće da ćemo Severinin novi album u Srbiji morati malo duže da čekamo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.