Slikar tuži Severinu zbog krađe autorskog dela!

Izvor: S media, 01.Feb.2011, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slikar tuži Severinu zbog krađe autorskog dela!

Hrvatski slikar naivac Franjo Klopotan tužio je pevačicu Severinu Vučković zbog krađe autorskog dela!

Milan za Seve naručio prsten od 30.000 evra!?

- Ja sam slikar naivac, ali to ne znači da moram da budem naivac u svakom smislu. Severina je iskoristila motive iz mojih slika na omotu svog albuma bez mog odobrenja i mislim da sam dobro postupio kad sam podneo tužbu protiv nje - kaže Klopotan koji tvrdi da je na omotu svog albuma "Zdravo Marijo" iz 2008. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iskoristila motive "brod", "leptir" i " slavoluk" iz njegovih slika.

Omot i knjižica albuma ukrašeni su motivima hrvatskih naivaca Ivana Rabuzina, Ivana, Josipa i Milana Generalića te, između ostalih, i Franje Klopotana.

- Mislim da je osim mene niko ni ne može tužiti, jer su svi većinom pokojni. Shvatam da mi je Severina na neki način učinila uslugu jer njezine CD kupuje puno ljudi koji se na taj način mogu upoznati sa mojim i delima mojih kolega, ali red je ipak red. Da me samo nazvala i pitala može li iskoristiti motive iz mojih dela na omotu svog CD-a ja bih rado na to pristao. Ali nije me pitala - rekao je Klopotan koji se likovnom umetnošću bavi već više od 50 godina.

Seve je videla piramide!!!

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slikar naivac tužio Severinu

Izvor: Blic, 02.Feb.2011, 12:55

Franjo Klopotan slikar naive, čija dela se nalaze u najpoznatijim evropskim i američkim galerijama tužio je poznatu pevačicu jer je bez njegovog znanja u kjnižicu u sklopu svog albuma “Zdravo Marijo” stavila njegove slike...Klopotan kaže da je povređen i uvređen tim činom...– Ja nisam...

Nastavak na Blic...

Severina pokrala slikara naivca

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2011

Franjo Klopotan (73), slikar naivac iz Presečnog pored Novog Marofa, podneo je tužbu protiv Severine Vučković zbog krađe autorskog dela..."Severina me je pokrala! Ja jesam naivac, ali ne i budala. Slikar sam naivac, ali to ne znači da moram biti naivac u svakom smislu. Severina je iskoristila motive...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.