Severina Vučković biografija

Izvor: Poznati.info, 09.Jun.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severina Vučković biografija

Severina Vučković je jedna od zvezda sa područja cele bišve Jugoslavije koja iza sebe ima velik broj hitova i snimljenih albuma. U svojoj je karijeri sarađivala sa poznatim umetnicima poput Džibonija, Željka Bebeka, Arsena Dedića te ostalih. Severina je sarađivala i sa Goranom Bregovićem.

Otpevala je mnogo pesama koje su našle put do velikog broja publike koja ju prati već mnogo godina. Omiljena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << ne samo među muškarcima nego i ženama, a svaki put zna kako da zabavi svoju publiku. Pevačica je poznata po tome šta se trudi da joj svaki nastup bude originalan baš kao i kod svetskih zvezda.

Severina Vučković je rođena 21. aprila 1972. godine u Splitu, a sa samo 10 godina nastupa u mjuziklu “Frane strapalo.” Posle srednje muzičke škole koju je završila u Splitu, Severina kreće sa pevačkom karijerom i tako nastupa na Zagrebačkom i Splitskom festivalu.

Severina je karijeru počela tako šta je pevala kao prateći vokal poznatim pevačima. Pored odličnih pesama i albuma, Severina je postala veliki predmet interesovanja posle objavljivanja tajnog snimka.

Godine 2003. nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu u glavnoj ulozi Karoline Riječke. Nakon nekoliko godina pauze Severina je 2004. godine snimila album “Severgreen”.

Pevačica danas ima dete sina Aleksandra sa Milanom Popovićem, koje je rodila 20. februara 2012. godine.

Severina je snimila mnogo pesama i albuma sa velikim hitovima kao što su: “Djevojka se sela”, “Trava zelena”, “Zdravo Marijo”, “Dalmatinka”, “Ja samo pjevam”, “Dobrodošao u klub” i mnoge druge.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.