Izvor: Danas, 08.Jul.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za prekograničnu saradnju u oblasti kulture

Kladovo - Prekogranična saradnja u oblasti kulture uz korišćenje IPA fondova inicirala je posetu delegacije kulturnih poslenika iz Turn Severina u Rumuniji susednom Kladovu i čelnicima lokalne samouprave, Biblioteke "Centar za kulturu" Kladovo" i Arheološkog muzeja Đerdapa. Rumunsku delegaciju predvodila je Emilija Mihailesku, menadžerka Centra za kulturu u oblasti okruga Mehedinci, i Doinita Mariana Chircu, direktorka Regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << muzeja "Gvozdena vrata".

- Gosti iz Rumunije i predsednik opštine Kladovo dr Dragan Budujkić konstatovali su da nažalost do sada opštini Kladovo u pisanju projekata nije prioritet bio kultura, i da se ta praksa treba promeniti u korist spajanja ideja i programa dva susedna grada koja fizička razdvaja međunarodna reka Dunav, ali ga spaja zajedničkom istorijom i bogatom kulturnom i prirodnom baštinom - objašnjava direktorka Biblioteke "Centar za kulturu" Kladovo" Žaklina Nikolić.

Kako saznajemo, dogovoreno je da se opštinski stručni timovi iz dve susedne zemlje uključe u izradu projekata sa kojima će opština Kladovo i okrug Mehedinci konkurisati za finansijsku podršku EU.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.