Izvor: Luftika.rs, 23.Maj.2023, 13:21

Seka Aleksić se čula sa tatom devojčice s kojom ide na maturu: „O sramnom obrazloženju škole, ne bih“

Učenica osmog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu mesecima je trpela poniženja svojih školskih drugara zato što je romskog porekla, a za to se saznalo tek kada je porodični prijatelj njenih roditelja na Fejsbuku objavio šta se dešava.
Pevačica Seka Aleksić čim je videla objavu na društvenim mrežama javila se porodici i obavestila ih da će ona da ide sa devojčicom na maturi, budući da niko od njenih vršnjaka nije hteo da ide sa njom.
Aleksićeva je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << danas na svom Tviter nalogu napisala da se čula sa porodicom i da još treba da se čuje i sa devojčicom, koja je oduševljena što će sa pevačiom da dođe na matursko veče.
– Danas ću se čuti i sa devojčicom. O sramnom obrazloženju škole ne bih. Time treba da se bave institucije. Javiću vam sve oko mature – napisala je Seka.
Kontaktirao me je tata od devojcice iz Vrbasa. Veoma kulfuran, ljubazan i srecan. Danas cu se cuti i sa devojcicom. O sramnom obrazlozenju skole ne bih. Time treba da se bave institucije. Javicu vam sve oko mature. 🩷🩷🩷
Seka Aleksic (@poslednjilet) May 23, 2023

Podsetimo, sve je počelo kada je jedna korisnica na Tviteru objavila priču o devojčici koja trpi nasilje od strane svojih vršnjaka u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu.
Ovaj gest popularne pevačice usledio je nakon obaveštenje žene koja je iznela strašne detalje o psihološkom zlostavljanju.
– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi s njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? – napisala je nepoznata žena, a Seka je odmah odlučila da stane uz devojčicu i bude joj velika podrška.
Devojčicu Romkinju vršnjaci ponižavali u Vrbasu, Seka Aleksić i Vladimir Štimac odlučili da pomognu
Izvor: Kurir

Pogledaj vesti o: Seka Aleksić,   Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"KONTAKTIRAO ME JE OTAC DEVOJČICE..." Seka otkrila detalje razgovora sa roditeljima zlostavljane učenice

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023

Pevačica će devojčici biti pratnja na maturi...Srbija je zanemela nad Fejsbuk objavom od pre nekoliko dana, kada je jedan korisnik napisao da devojčica Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu, već mesecima trpi zlostavljanje svojih vršnjaka samo zato što je romskog porekla...Da stvar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.