Ministarstvo kulture izdvojilo četiri miliona evra za Dragojevićev film o Miloševiću

Izvor: Njuz.net, 14.Dec.2010, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture izdvojilo četiri miliona evra za Dragojevićev film o Miloševiću

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeJoš nije potvrđeno da će Seka Aleksić igrati ulogu Marije Milošević

BEOGRAD, 14. decembar 2010, (Njuz) - Poznati reditelj Srđan Dragojević sredinom 2011. godine počeće snimanje svog novog filma „Otac“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << koji će govoriti o životu bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Dragojevićev projekat podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije izdvajanjem četiri miliona evra, što če pokriti najveći deo budžeta, saopštio je danas Nebojša Bradić na konferenciji za štampu koja je ovim povodom sazvana u nekadašnjim prostorijama diskoteke Madona u Požarevcu.
Dragojević je izjavio da će film uglavnom pratiti period Miloševićevog uspona krajem osamdesetih i početkom devedesetih, ali sa akcentom na njegov privatni život.
- Postavlja se pitanje kakav je zapravo bio Milošević? Neko je podržavao njegovu politiku, neko se borio protiv nje, ali taj segment njegovog života mene najmanje zanima.  Milošević je na prvom mestu bio porodičan čovek, i cilj mi je da pokažem kako su njegova popularnost, ali i teške godine po našu zemlju, uticale na njegov odnos prema bližnjima. Tokom celog filma provlačiće se njegov odnos prema deci, pogotovu Marku. Film će i početi scenom njih dvojice kako igraju fudbal u parku, što je prizor kojem će se Milošević vraćati u svim teškim momentima - rekao je Dragojević i dodao da najveću inspiraciju za ovaj projekat ima u radu Olivera Stouna i da se nada da će ovo biti njegov „JFK“.
Većina uloga još uvek nije podeljena, tako da se za sada jedino zna da će, zbog fizičke sličnosti, bivšeg predsednika SRJ glumiti Boris Komnenić.
- Ovo će istovremeno biti snažna i potresna porodična drama i pravi spektakl. Samo za snimanje mitinga na Gazimestanu planiramo da angažujemo 20 hiljada statista. Koga ovaj film ne bude pogodio, i ko se u nekoliko navrata ne bude naježio, znaće da ima ozbiljan problem sa osećanjima i najbolje bi mu bilo da odmah poseti psihijatra - u svom stilu je naglasio poznati reditelj.
Nebojša Bradić je izjavio da je srećan što je Ministarstvo kulture stalo iza ovog projekta, i da se nada da će ova odluka konačno zapušiti usta kritičarima kako država ne ulaže dovoljno novca u kulturu.
- Ipak, tek što se pročula vest o filmu, a već su se javili kritičari. Neki čak spominju da je snimanje filma „Otac“ deo neke političke pogodbe sa SPS-om! Koliko čovek samo treba da je maliciozan, pa da u svemu traži neku političku konotaciju? Krajnje je vreme da, za početak barem u našoj svesti, razdvojimo umetnost od politike - naglasio je Bradić.
Dragojević je rekao da će i muzika igrati značajnu ulogu u ovom filmu, i da je njegova namera da okupi najpoznatije domaće pop muzičare devedesetih. Pored još uvek aktuelne Maje Nikolić i Leontine, na saundtreku će se pojaviti i pomalo zaboravljeni Filip Žmaher, Bojan Milanović, Dr. Iggy kao i Lana i Aldo.
Kako saznajemo, scenario neće pisati Dušan Kovačević.
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

OTKRIVANJE SPOMEN-PLOČE DUŠKU RADOVIĆU

Izvor: Kurir, 14.Dec.2010

BEOGRAD - Spomen ploča Dušanu Radoviću biće otkrivena 16. decembra na zgradi u kojoj je taj književnik jedno vreme živeo u Ulici despota Olivera broj 6...Spomen ploču će 16. decembra u 11.00 časova otkriti ministar kulture Nebojša Bradić, pesnik Branislav Crnčević i glumac Vlastimir Velisavljević,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.