Hoću da budem Seka, Jeca, Ceca

Izvor: Press, 19.Jun.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoću da budem Seka, Jeca, Ceca

Tinejdžerke u Srbiji žele da liče na glavne estradne zvezde, a prema anketi, i mlade Hrvatice su Cecu Ražnatović i Seku Aleksić istakle kao najveće idole
Prema nedavno objavljenoj anketi, na srpske folk zvezde Seku Aleksić i Cecu Ražnatović volelo bi da liči više od 15.000 Hrvatica! Naime, u onlajn istraživanju popularnog hrvatskog portala Folk-novosti. com, u kome je učestvovalo više od 20.000 devojaka, Hrvatice su za omiljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << modne ikone proglasile srpske zvezde Seku i Cecu.

Na pitanje „Poput koje zvezde biste voleli da izgledate?", čak 10.546 njih glasalo je za Seku, a nešto više od 5.000 za Cecu. Ludilo za estradnim idolima ništa manje nije ni u Srbiji. Tinejdžerke idu do te mere da kopiraju frizure, garderobu, stajling, pa čak i ponašanje, a izbor se svodi uglavnom na tri imena - Seka, Ceca i Jeca.
Zavladala epidemija
Kolika je epidemija sekomanije, cecomanije i karleušomanije možda se najbolje vidi na koncertima i nastupima ovih muzičkih zvezda, kada u publici histerično vrište njihovi klonovi, što pevačicama nimalo ne smeta. Štaviše, imponuje im. Tako je Seka izjavila:
- Pored pesama i nastupa u koje dosta ulažem, vodim računa i o tome da uvek budem originalna u svom odevanju. Devojke koje me kopiraju žele da izgledaju prirodno, a ne da budu botoksirane ili skroz izoperisane. Te pevačice, koje uvek kopiraju druge, nažalost mogu same sebe da nazivaju modnim ikonama. Svakako nisam jedna od tih - kaže Seka.
I Ceca Ražnatović je otkrila da joj imponuje što je uzor mnogim devojkama.
- Veliki je kompliment što devojke vole moj stil i žele da se ugledaju na mene. Oduvek sam vodila računa o izgledu, a devojke su godinama kopirale moje frizure i stil odevanja. Trudim se da uvek dam dobar primer, da poštujem kodeks oblačenja i da u svakom javnom pojavljivanju budem odmereno obučena i prirodna - rekla je Ceca.

Uzor klinkama
Njihova koleginica Jelena Karleuša, na čijim su nastupima obavezne devojke koje su joj skoro identične, kaže:
- Trudim se da budem odličan uzor! Uvek sam isticala zdrav život, oduvek sam bila borac protiv svih vrsta poroka, a najviše protiv droge, koja je zatrovala našu omladinu. Od mene mogu i da nauče da je sve u samopouzdanju, hrabrosti i visoko podignutoj glavi i kada je najteže. Svesna sam svog uticaja i drago mi je što tinejdžerke slede i kopiraju mene, a ne neke tragične primere ličnosti na estradi, koja je, generalno, jedno grotlo polulikova.
Urednica jednih dnevnih novina, koje su pre nekoliko godina organizovale izbor za dvojnicu Seke Aleksić, kaže da nije ni slutila da će biti toliki odziv.
- U to vreme elektronska pošta nije bila toliko u upotrebi, pa su prijave stizale u pismima koja su napunila celu kancelariju. Prijave su stizale iz svih krajeva Srbije. Nijedna naslovna strana, a ni novinska priča do tada nije napravila toliki skok tiraža kao izbor za dvojnicu Seke Aleksić - ispričala nam je koleginica.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.